24.11.2010.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СА МАТИЈОМ БЕЋКОВИЋЕМ

Имали смо част да поново, након 11 година, угостимо господина Матију Бећковића у Земунској гимназији. Ово гостовање пробудило је огромно интересовање међу ученицима и професорима, што је резултирало присуством око 350 људи!

Господин Бећковић поделио је са нама стихове својих изабраних песама: "Ћераћемо се још" ; "Пут којег нема" ; "Кад дођеш у било који град" ; "Кад будем млађи" . . .

Новембарско кишовито вече улепшао нам је истинитим причама, мудрим речима и изузетним хумором. Овом приликом му се још једном срдачно захваљујемо!

Текст: Тина Поповић II-2

ИЗВЕШТАЈ: Сусрет са писцем Матијом Бећковићем

Погледајте слике са овог догађаја у албуму.

ВИДЕО: Кад будем млађи 01, Кад будем млађи 02

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Сава Шумновић (1896-1942.) - Велики српски сликар Сава Шуманивић завршио је свих осам разреда и матурирао у Земунској гимназији. Још као четворогодишњак био је заинтересован за сликарство. Његов професор цртања (како се тада говорило) Исидор Јунг упућивао га је у „импресионистичко сликање и то на начин Сезанов и Ван Гогов“, како је касније и сам Шумановић записао. Савин професор није имао већег сликарског дара, али је знао, по речима Каћуше Малетин, „да сремачком дерану покаже прави пут“.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.