06.04.2013.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

КЊИЖЕВНИ КОНКУРС БОРИСЛАВ ПЕКИЋ

Велики успех земунских гимназијалаца на књижевном конкурсу „Борислав Пекић“!

Од када је средином 90-их година прошлога века установљен књижевни конкурс „Борислав Пекић“ на коме се у различитим категоријама изражавања огледају и такмиче београдски гимназијалци, сваке године су ученици Земунске гимназије на неку освајали вредне награде. Ни ове године није изостао успех.

Освојили смо прво место за најбољу кратку причу и то: Стефан Божанић, матурант IV-6 разреда са причом под називом „Снови изазвани читањем лектире“.

Припало нам је и друго и треће место за есеј, које су освојили Вукоман Миленковић, ученик III-4 са радом на тему: „Судар градитеља и рушитеља у стиху“ и Јована Каљевић, ученица IV-5, написавши есеј: „Бити или не бити – човек“.

Вредне новчане награде нашим ученицима су додељене у Трећој београдској гимназији у четвртак 4. априла 2013. године.

Погледајте слике са овог догађаја у албуму.

др Вукосава Живковић,
Организатор рада литерарне секције

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Мирослав Поповић (1926-1985.) - Приповедач и романсијер, предавао је у нашој школи руски језик. На страницама Поповићевих књига живе: доктор Вајс којим се поносе сви паланчани, и Јевреји и не-Јевреји, добри прота Петровачки; Невенка и Албрехтови; пробијају се кроз живот мајстор Тајбл и Давид Блануша; одбојни рустикални кочијаш Јеврем и Барухови; огрезли у снази победника прелазе свој пут од наследника до злочинаца Вили Пфајфер и Едуард Цајферт.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.