06.04.2013.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

КЊИЖЕВНИ КОНКУРС БОРИСЛАВ ПЕКИЋ

Велики успех земунских гимназијалаца на књижевном конкурсу „Борислав Пекић“!

Од када је средином 90-их година прошлога века установљен књижевни конкурс „Борислав Пекић“ на коме се у различитим категоријама изражавања огледају и такмиче београдски гимназијалци, сваке године су ученици Земунске гимназије на неку освајали вредне награде. Ни ове године није изостао успех.

Освојили смо прво место за најбољу кратку причу и то: Стефан Божанић, матурант IV-6 разреда са причом под називом „Снови изазвани читањем лектире“.

Припало нам је и друго и треће место за есеј, које су освојили Вукоман Миленковић, ученик III-4 са радом на тему: „Судар градитеља и рушитеља у стиху“ и Јована Каљевић, ученица IV-5, написавши есеј: „Бити или не бити – човек“.

Вредне новчане награде нашим ученицима су додељене у Трећој београдској гимназији у четвртак 4. априла 2013. године.

Погледајте слике са овог догађаја у албуму.

др Вукосава Живковић,
Организатор рада литерарне секције

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

NEDELJA FILOZOFIJE

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Рашко Димитријевић (1898-1988.) - Предавао је француски језик у нашој школи од 1924-1930. године. Поред објављених радова Рашко Димитријевић био је, првенствено, беседник. Његове предавања на Филозофском факултету су посећивали студенти разних факултета. Његова реч је опчињавала, те су га без даха једнако слушали будући професори писци, лекари, правници, инжењери.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.