27.04.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Четврта година за редом са наградом на Позоришним сусретима гимназија Србије!

У конкуренцији 22 гимназије на Републичком такмичењу Драмских секција гимназија Србије, које се одржава већ 19 година у Крагујевцу под покровитељством Министарства просвете, Земунска гимназија освојила је три награде.

Прва награда за најбољу главну мушку улогу - Убовић Растко за улогу Милета

Трећа награда за представу у целини

Специјална награда за бављење ангажованим театром и друштвено ангажованом тематиком.

Драмска секција представила се и такмичила представом Овога пута неко је близу. Текст и режију урадили смо сами. Представа се бави проблемом завештања органа и посматра је из необичног угла.

Радећи на представи од новембра, сусрели смо се са многим проблемима. Неки су били решиви. Неки су, нажалост, остали нерешиви. Суочени са тешким изазовима у односу према животу, здрављу и другом човеку стасали смо у велике људе. Са правом се осећамо победницима.

Циљ нам је да своју поруку пренесемо на што већи број људи и пробудимо мисао, али и одлуку, о потреби хуманости.

Добро дошли на наше представе!

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Милан Бесарабић (1908.) - Вајар, песник, педагог и карикатуриста, Милан Бесарабић предавао је у нашој школи ликовну уметност од 1951. до 1957. године. Оснивач је школе карикатуре у Земунској гимназији. Поред педагошког рада објавио је три збирке песама, а истовремено ваја, слика и компонује. Носилац је бројних дмаћих и страних признања, посебно освојених у Италији, Канади и Бугарској.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.