27.04.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Четврта година за редом са наградом на Позоришним сусретима гимназија Србије!

У конкуренцији 22 гимназије на Републичком такмичењу Драмских секција гимназија Србије, које се одржава већ 19 година у Крагујевцу под покровитељством Министарства просвете, Земунска гимназија освојила је три награде.

Прва награда за најбољу главну мушку улогу - Убовић Растко за улогу Милета

Трећа награда за представу у целини

Специјална награда за бављење ангажованим театром и друштвено ангажованом тематиком.

Драмска секција представила се и такмичила представом Овога пута неко је близу. Текст и режију урадили смо сами. Представа се бави проблемом завештања органа и посматра је из необичног угла.

Радећи на представи од новембра, сусрели смо се са многим проблемима. Неки су били решиви. Неки су, нажалост, остали нерешиви. Суочени са тешким изазовима у односу према животу, здрављу и другом човеку стасали смо у велике људе. Са правом се осећамо победницима.

Циљ нам је да своју поруку пренесемо на што већи број људи и пробудимо мисао, али и одлуку, о потреби хуманости.

Добро дошли на наше представе!

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

„Не постоји ништа узбудљивије од повратка на место које је остало у човеку, и носи се као драгоценост. Нису у питању само рачи и осећања, већ нешто неизрециво, оно што човеку казује да је тамо где заправо треба да буде. Сваки повратак у Гимназију је само долазак на то место са којег никада нисам отишао.“ (Давид Албахари 31.03.1997.)

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.