18.12.2019.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Петак тринаести у Салигији

Ученици 1.4, 1.5, 1.11, 1.12 и 3.9 у петак, 13.децембра храбро су закорачили у хотел Салигију на Самит седам грехова.

Позоришна представа Лудум, лудум трупе ,,Saligia“отворила је многа питања и покренула размишљања о греховима у сваком од нас. Глума, покрет, игра, музика, светлосни ефекти, сценографија, све је било у истој функцији – Мисли и промисли себе и свет око себе!

Изузетно задовољство су нам приуштили глумци који су после представе са нама разговарали, одговарали на питања и слушали наше утиске. Добили смо и велику награду, коментар да смо ,,чаробна публика“.

Нас сто двадесет петоро, под јаким утиском и са великим задовољством, кренуло је из позоришта са нестрпљењем ишчекујући следећи заједнички одлазак у позориште.

Свако се од нас освртао и проверавао да ли су и они пошли за нама, грехови – Блуд, Завист, Лењост, Похота, Бес, Гордост, Прождрљивост...или су они у нама? Барем ћемо о томе од сада мислити.

Неке од изговорених реченица после представе:

,,Нас су водили до сада само на неке дечје представе, ово је велико изненађење за мене, веома ми се допало.“

,,Сами сте писали текст? Ја сам одушевљена!“

,,Ко је убио Човечност?“

,,Човечност су убили сви грехови.“

,,Веома ми се свидео почетак са маскама. Снажан утисак је оставио на мене.“

,,Бог је створио свет. А онда су Грехови направили своју поделу.“

,,Ко си ти? Ко си ти?“

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

NEDELJA FILOZOFIJE

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Горан Паскаљевић (1947.) - Познати филмски редитељ завршио је чувену филмску академију ФАМУ у Прагу. Паскаљевић је снимио тридесетак документарних, краткометражних и четрнаест целовечерњих филмова, од којих су скоро сви и учествовали и добијали признања и награде на највећим светским фестивалима (Кан, Берлин, Венеција, Торонто). За филм Буре барута добио је награду Европске филмске академије као најбољи европски филм 1999. Филмски часопис Вариетy га је уврстио 2001. године у пет најзначајнијих светских редитеља.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.