07.02.2023.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

СВЕТОСАВСКА НАГРАДА МИЛОШУ БЈЕЛАНОВИЋУ, ДИРЕКТОРУ ЗЕМУНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ

Директор Земунске гимназије Милош Бјелановић добио је Светосавску награду за 2022. годину. Додела награда је била уприличена 27. јануара 2023. године.

Милош Бјелановић, директор, Земунска гимназија, Београд

За посебно залагање и допринос у домену професионалног јавног деловања, заступања и промовисања делатности установе у домаћем и међународном оквиру

Милош Бјелановић је некадашњи ученик и наставник Земунске гимназије, а од 2010. године и њен директор – једне од највећих гимназија у Републици Србији, која остварује изузетне резултате на пољу образовања и васпитања. Након 140 година од изградње, у току мандата Милоша Бјелановића, урађена је потпуна реконструкција, адаптација и санација Земунске гимназије. Разноврсна међународна сарадња са великим бројем гимназија, допринела је побољшању културно-просветних веза Земуна са регионом и Европом. Преко пројекта Сусрети гимназија Европе, али и друге ЕРАЗМУС+ пројекте, гимназија сарађује и са Српском гимназијом Никола Тесла из Будимпеште. Квалитет рада Милоша Бјелановића потврђен је бројним наградама. Добитник је Захвалнице патријарха српског господина Порфирија, Сретењског ордена другог степена, којим га је одликовао председник Републике Србије, Повеље за грађанске заслуге са медаљом, од Градске општине Земун, Вукове повеље, од Вуковог педагошког сабора и других. Члан је Управног одбора Друштва директора Србије.

(Образложење Министарства просвете приликом добијања Светосавске награде)

Текст можете преузети ОВДЕ.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.