14.11.2008.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ВЕЧЕ СА ДРАГОСЛАВОМ МИХАИЛОВИЋЕМ

Ученици, наставници, родитељи и пријатељи књижевности разговарали су са Драгославом Михаиловићем о роману Кад су цветале тикве, почецима његовог књижевног рада и животу. У читаоници Земунске гимназије 13. новембра 2008. године присутни су могли чути шта је Голи оток значио за једног деветнаестогодишњака, како је забрањена позоришна представа Кад су цветале тикве, о почецима писања нашег великог књижевника, о Иви Андрићу, Стевану Раичковићу, Бори Станковићу, идеји југословенства..

У пријатељском разговору након књижевне вечери публика је добила аутограме. Вредна запажања је посвета на књизи Кад су цветале тикве купљеној пре тридесет година, коју је младић посветио девојци, а сада њихово дете овековечило посветом аутора овог романа.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Мирослав Поповић (1926-1985.) - Приповедач и романсијер, предавао је у нашој школи руски језик. На страницама Поповићевих књига живе: доктор Вајс којим се поносе сви паланчани, и Јевреји и не-Јевреји, добри прота Петровачки; Невенка и Албрехтови; пробијају се кроз живот мајстор Тајбл и Давид Блануша; одбојни рустикални кочијаш Јеврем и Барухови; огрезли у снази победника прелазе свој пут од наследника до злочинаца Вили Пфајфер и Едуард Цајферт.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.