15.06.2009.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

УСПЕСИ 2008-2009

Јанковић Давор, ученик 3. разреда (Авдулај Милорад, проф. математике) је добио похвалу за постигнути појединачни успех на XXXI математичком турниру (првенству средњих школа Републике Србије у математици), одржаном у Београду 23.маја 2009. године.

ПРИЗНАЊА ЗА УЧЕНИКЕ ЗЕМУНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ НА СМОТРИ ИСТРАЖИВАЊЕМ ДО ЗНАЊА

Пријатељи деце Звездаре, Удружење наставника "Доситеј Обрадовић" и Асоцијација за напредна истраживања доделили су признање Ани Миленковић и Тањи Врачар за освојено прво и друго место на Смотри истраживачких радова Истраживањем до знања - област историја (ментор Јасмина Перишић, професор).

Најбољи на позоришним сусретима ученика гимназија Србије

Најбоља представа 13. Позоришних сусрета ученика гимназија Србије је БРИЛИЈАНТИН у извођењу Земунске гимназије.

Драмска секција Земунске гимназије је освојила награде: ПРВА НАГРАДА ЗА ПРЕДСТАВУ У ЦЕЛИНИ, награда за НАЈБОЉИ СЦЕНСКИ ПОКРЕТ, награда за најбољу ГЛАВНУ ЖЕНСКУ УЛОГУ (АНТОНЕЛА БИЈЕЛИЋ за улогу СЕНДИ ОЛСЕН) и награда за најбољу ГЛАВНУ МУШКУ УЛОГУ (ДАНИЛО МИЛИЋ за улогу ДЕНИ ЗУКА).

ВИДЕО

БРИЉАНТИН

Врста програма:мјузикл

Режија:
Сања Каљевић, асистент редитеља: Наташа Павловић

Аутори сценарија и музике:
Jim Jacobs, Warren Casey

Продукција:
Земунска гимназија

Превод и адаптација текста, музички уредник:
Наташа Павловић

Текст Винса Фонтејна:
Миленко Заблаћански, Данило Милић, Стефан Ракић

Препев сонгова:
Гале Јанковић

Костимографија:
Драмско студио Земунске гимназије

Сценографија:
Ликовни студио Земунске гимназије

Кореографија:
Ђорђе Марковић, Катарина Бабић

Светло:
Петар Враговић

Дизајн звука:
Ана Чобреновић

Тон:
Лука Важић

Инспицијент, шминкер:
Катарина Родић

Дизајн плаката:Лука Важић

Улоге:
Дени Зуко: Данило Милић
Сенди Олсен: Антонела Бијелић
Бети Ризо: Марија Илић
Кеники: Вук Пиале
Марти: Ана Чобреновић
Џен: Јована Стојиљковић
Френчи: Тамара Комазец
Сани: Милош Милосављевић
Дуди: Немања Криваја
Паци: Огњен Вуковић
Пети Симкокс: Даница Николић
Лео:
Винс Фонтејн: Стефан Ракић
Директорка Мекги: Марина Денић
Бланш: Кристина Пејчиновић
Ча Ча Ди Грегорио: Јована Крнета
Тренер Калхун: Дамјан Стаменковић
Кошаркаши: Немања Милошевић, Михајло Стевановић, Никола Босанац
Девојка: Катарина Бабић, Катарина Родић

Радио-Телевизија Крагујевац о Земунском БРИЛИЈАНТИНУ:

"Озбиљни позоришни познаваоци рекли би да је можда и немогуће да средњошколци спреме прави мјузикл. То су демантовали ученици "Земунске гимназије" који су на сцену поставили светски чувени "Бриљантин".
Као што су њихови родитељи пре тридесет година стајали у реду да би у биоскопу гледали Џона Траволту и Оливију Њутн Џон, тако су се и данашњи средњошколци тискали да би уживо гледали своје вршњаке из "Земунске гимназије". Мјузикл "Бриљантин" којим се представила "Земунска гимназија" показао се као магнет за публику којој није био проблем ни да стоји са стране, ни да седи на поду током представе. Изазовни жанр мјузикла показао се као велики задатак за ауторски тим.
Већ са првим тактовима сонгова публика је дала велику подршку. Није било битно ни то што је већина певачких нумера раније наснимљена, Сенди и Дени и други познати ликови успоставили су добру комуникацију са публиком. Генерације су се мењале, али ова универзална тинејџерска прича на исти начин делује на младе од седамдесетих до данас. Сада већ класичне нумере Џима Џејкобса и Ворена Кејсија своју магију шире од Бродвеја и Холивуда, преко Земуна до Крагујевца.
Честитке за оне који се нису уплашили неизводљивог."

Коментари публике, учесника и жирија: Билтен 14. април

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

Ученик Бањац Никола I-6 је освојио III награду 28. фебруара 2009. на Окружном такмичењу из математике у организацији Друштва математичара Србије (Авдулај Милорад, проф. математике) и стекао услов за Републичко такмичење.

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ РАЧУНАРСТВА И ИНФОРМАТИКЕ

Ученик Прлина Игор IV-8 је на Окружном такмичењу из рачунарства и информатике које је одржано 14. марта 2009. стекао услов за Републичко такмичење (Тијана Перовић, проф рачунарства и информатике)

ТАКМИЧЕЊЕ "МИСЛИША"

На такмичењу "Мислиша" ученица Милетић Милица II-8 је освојила И награду са 100 бодова (Антић Марина, проф. математике), Прлина Игор IV-8 освојио III награду са 91 бодом (Маринковић Зорица, проф. математике), док су похвале добили: Новаковић Јована I-6, Олуић Владимир I-6 и Салатић Стефан I-6 (Авдулај Милорад, проф. математике)

КОНКУРС ЗА ЕСЕЈ О ПОЕЗИЈИ ДЕСАНКЕ МАКСИМОВИЋ

Есеј Хуманост и лепота у поезији Десанке Максимовић Наташе Стојановић, ученице IV-10 (ментор др Вукосава Живковић) награђен је на 4. конкурсу за есеј о поезији Десанке Максимовић за 2008. годину трећим местом.

Есеј можете прочитати овде.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Као и увек, лепо се осећам на месту где се успомене и стварност за мене укрштају. Са овом књигом осећам чак већу одговорност према ученицима и читању, али и изазов да управо ученицима понудим више. Већ сада се редујем новом сусрету!” (Давид Албахари, 10.11.1998.)

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.