10.11.2010.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ВУКОВА ПОВЕЉА

Педагошки покрет Србије је доделио Земунској гимназији Вукову повељу у оквиру ВИИИ Вуковог педагошког сабора у Лозници 08.11.2010. за врхунска остварења у развоју образовања и националне културе.

Ученички парламент је ове године кренуо у оспособљавање и адаптацију просторија у сутерену школе како би оне добиле сврху ученичког клуба, места где би ученици проводили слободно време уз одређене садржаје, места где би се одржавале радионице и семинари и места где би се одвијале свирке и журке које би парламент организовао. У току су припреме за извођење акције, и уколико поседујете стари намештај, технику, или нам можете материјално помоћи, молимо вас, обратите нам се путем електронске поште.

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.