01.02.2011.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

МАЛИ БИТОЉСКИ МОНМАРТР ЗА 2011. ГОДИНУ

Дечји ликовни студио Св. Ћирило и Методије из Битоља, у оквиру 30-годишњице постојања, организује међународно такмичење младих на ликовном конкурсу Мали битољски Монмартр за 2011. годину које представља традиционалну 29. изложбу дечјих слика «Битола 2011».

Услови конкурса:

• На конкурс могу учествовати ученици узрста између 12 и 18 година и њихови наставници ликовне културе из свих школа широм земље.
• Тема такмичења је избор «слободна тема» и сви формати, материјали и технике су дозвољене у сликарском изражавању.
• Сликарске креације треба да буду послате колективно тако да у колекцији не може бити мање од 20 слика.
• На свакој слици великим словима треба да буду написани следећи подаци: име и презиме аутора и година рођења; назив школе; име и презиме наставника ликовне културе; град и земља порекла.
• Слике за такмичење неће бити враћене, али ће бити задржане као власништво организатора у оквиру специјалне колекције.

Учесници ликовне колоније ће имати могућност да сликају на улицама града: први дан у Битољу, други дан у Охриду и трећи дан у Крушеву. Тих дана биће традиционално одржан уметнички карневал као једна пратећа манифестација колоније слика македонске културе. Све потребе за цртањем креација и материјала биће обезбеђено од стране организатора. Трошкове смештаја сноси организатор, а трошкове пута сами учесници ликовне колоније.

Крајњи рок за слање слика је 20. 02. 2011. године. Слике треба послати на адресу: ДЕТСКО ЛИКОВНО СТУДИО «Св.КИРИЛ И МЕТОДИЈ», улица Далматинска 18, 7000 БИТОЛА- МАКЕДОНИЈА, са назнаком за конкурс «Битола 2011.»

Резултати такмичења ће бити објављени до 20.03.2011. године на страници www.montmartre.com.

Награде за учеснике конкурса биће уручене 23.05.2011.године у Дечијем уметничком стуидију Св. Ћирило и Методије у Битољу.

Све додатне информације можете добити на e-пошти: malbitmo@gmail.com и пронаћи на страници www.montmartre. smultimedia.scom.

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Станимир Фемпл (1903-1968.) - Станимир Фемпл био је ученик Земунске гимназије,а касније и професор (1933-1948), када је отишао на Електротехнички факултет. О Станимиру Фемплу, као наставнику и матеметичару његов ученик, Златко Мамузић, познати математичар рекао је: „Најснажнији утицај на математички развитак читаве генерације извршила је настава професора Фемпла. Његова настава математике била је прожета поезијом.“

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.