01.02.2012.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

СВЕТОСАВСКИ БАЛ

Хуманитарни Светосавски бал у организацији Земунске гимназије и ОШ "Светозар Милетић" одржан је 28.01.2012. у Дому ваздухопловства у Земуну у сарадњи са командом Ратног ваздухопловства.

Ово дивно вече које је оживело лепу традицију забележили су и медији (РТС, СтудиоБ, „Политика“, „Илустрована Политика“ и др.). Свечаност је отворена наступом хора Земунске гимназије под диригентском палицом Анђе Лазовић, а затим је фолклорна секција наше школе под руководством Драгане Аџић заплесала "господско коло". Свечану атмосферу је употпунио наступ првакиње београдске Опере Јасмине Трумбеташ-Петровић и италијанског тенора Тина Фаваце. Ево како је било

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Милан Бесарабић (1908.) - Вајар, песник, педагог и карикатуриста, Милан Бесарабић предавао је у нашој школи ликовну уметност од 1951. до 1957. године. Оснивач је школе карикатуре у Земунској гимназији. Поред педагошког рада објавио је три збирке песама, а истовремено ваја, слика и компонује. Носилац је бројних дмаћих и страних признања, посебно освојених у Италији, Канади и Бугарској.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.