25.05.2012.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ПРОЈЕКАТ "Reality Check - How we perceive and construct the world through media."

Земунска гимназија је у мају 2012. аплицирала за учешће у АЦЕС (Ацадемy оф Централ Еуропеан Сцхоолс) пројекту на тему "Reality Check - How we perceive and construct the world through media.", заједно са партнерским школама: Gymnázium Golianova из Нитре у Словачкој и Средно општинско училиште "Нико Нестор" из Струге у Македонији. Учешће у пројекту је одобрено у јуну, а први сусрет по једног професора и ученика из сваке школе био је у септембру у Лашком у Словенији.

Следећи корак у реализацији пројекта је сусрет ученика из Словачке и Србије у Београду, који ће се десити 29. и 30. октобра, а затим сусрет ученика све три школе у Македонији од 30. октобра до 3. новембра.

У плану је поновни сусрет ученика све три школе у децембру 2012.

Прочитајте есеј "Шта да се ради?" који је написала Ања Илић III-10 (ментор: проф. српског језика и књижевности Нада Караић) настао у оквиру овог пројекта.

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Горан Паскаљевић (1947.) - Познати филмски редитељ завршио је чувену филмску академију ФАМУ у Прагу. Паскаљевић је снимио тридесетак документарних, краткометражних и четрнаест целовечерњих филмова, од којих су скоро сви и учествовали и добијали признања и награде на највећим светским фестивалима (Кан, Берлин, Венеција, Торонто). За филм Буре барута добио је награду Европске филмске академије као најбољи европски филм 1999. Филмски часопис Вариетy га је уврстио 2001. године у пет најзначајнијих светских редитеља.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.