25.05.2012.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ПРОЈЕКАТ "Reality Check - How we perceive and construct the world through media."

Земунска гимназија је у мају 2012. аплицирала за учешће у АЦЕС (Ацадемy оф Централ Еуропеан Сцхоолс) пројекту на тему "Reality Check - How we perceive and construct the world through media.", заједно са партнерским школама: Gymnázium Golianova из Нитре у Словачкој и Средно општинско училиште "Нико Нестор" из Струге у Македонији. Учешће у пројекту је одобрено у јуну, а први сусрет по једног професора и ученика из сваке школе био је у септембру у Лашком у Словенији.

Следећи корак у реализацији пројекта је сусрет ученика из Словачке и Србије у Београду, који ће се десити 29. и 30. октобра, а затим сусрет ученика све три школе у Македонији од 30. октобра до 3. новембра.

У плану је поновни сусрет ученика све три школе у децембру 2012.

Прочитајте есеј "Шта да се ради?" који је написала Ања Илић III-10 (ментор: проф. српског језика и књижевности Нада Караић) настао у оквиру овог пројекта.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Професори МилетаСајић и Стеван Радовановић обојили су другу половину XX века у Гимназији. Први васпитавајући ученике да је сусрет са уметношћу најбогатији део живота, а други је свој стваралачки таленат преточио у десетину књига о Земуну, земунској култури и културним посленицима Земуна.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.