10.11.2012.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ПРЕЗЕНТАЦИЈА МАРАТОНА

У свечаној сали Земунске гимназије одржана је презентација Маратона. Презентација која је имала за циљ да промовише здрав живот из угла људи који се баве маратоном, да разбије разне предрасуде и да инспирише друге на активан живот.

Професор Физичког васпитања Порубски Саша и Маратонска секција Земунске гимназије показали су на један веома креативан начин шта пре свега Маратон значи за њих, који су њихови циљеви и шта их је мотивисало да крену тим путем којим се ређе иде. Гости презентације су били Ненад Пауновић и Милош Удовичић пословни људи који су се усудили да крену тим путем. Они су из свог угла објаснили значај физичке активности и испричали њихову животну причу која их је увела у свет маратонаца. Доказали су да колико год људи били заузети својим обавезама могу да постигну нешто велико, а то је да буду маратонци.

Након презентације, Маратонска секција је увећана за још 14 чланова који су потстакнути и инспирисани да ураде нешто велико у свом животу. А то је да истрче Маратон и буду у 1% светске популације који су то успели.

ВИДЕО: Презентација Маратона.

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.