15.01.2013.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

СВЕТОСАВСКИ ЛИТЕРАРНИ КОНКУРСИ

Резултати литерарног конкурса Друштва "Свети Сава"

Ове године најстарија педагошка институција Друштво "Свети Сава" у сарадњи са Министарством просвете и науке и Министарством вера наградили су 2 наша ученика и то: Уроша Станимировића ученика IV-6 и Настасију Поповић ученицу I-1. Истом приликом Земунска гимназија је по први пут у историји овог конкурса добила посебну плакету за успехе које је остварила.

Резултати Светосавског општинског конкурса

Клуб матичне културе Земуна је и ове године организовао литерарни курс на коме је прво место припало Милану Тривићу ученику IV-5, док је трећа награда припала Мии Совачевић ученици IV-7 и Емилији Катарлији ученици I-5. Посебне похвале добили су радови ученица IV-6 Дуње Калуђеровић и Сање Тошев, затим ученице IV-5 Јоване Лековић и Ане Радоман, а иста похвала припала је Маји Смиљанић ученици III-2 и Марији Станојковић ученици IV-4. Жири је први пут ове године увео посебну награду за креативност и маштовитост а она је уз велике комплименте додељена Урошу Станимировићу ученику IV-6.

Резултати Светосавског школског литерарног конкурсa

Традиционално фонд ученика и професора Земунске гимназије награђују ученике наше школе у литерарном и ликовном стваралаштву. Победница овогодишњег конкурса фонда је Јелена Ђолић, ученица II-4. Две равноправне друге награде освојиле су Анђела Миленковић, ученица II-2 и Милан Тривић, ученик IV-5. Трећа награда за најуспешнији литерарни текст на тему светосавља припала је Кристини Јовановић, ученици I-10, Маји Смиљанић, ученици III-2, и још једна трећа награда припала је Мии Ковачевић, ученици IV-7.

Опширније о светосавским успесима - др Вукосава Живковић

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Горан Паскаљевић (1947.) - Познати филмски редитељ завршио је чувену филмску академију ФАМУ у Прагу. Паскаљевић је снимио тридесетак документарних, краткометражних и четрнаест целовечерњих филмова, од којих су скоро сви и учествовали и добијали признања и награде на највећим светским фестивалима (Кан, Берлин, Венеција, Торонто). За филм Буре барута добио је награду Европске филмске академије као најбољи европски филм 1999. Филмски часопис Вариетy га је уврстио 2001. године у пет најзначајнијих светских редитеља.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.