30.01.2013.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА

Сваке године 27. јануара слави се чувени српски светитељ, Свети Сава, припадник лозе Немањића, први српски архиепископ и велики просветитељ српског народа. На данашњи дан у име његовог просветитељског рада и из великог поштовања према Светом Сави све школе у Србији славе школску славу и кроз прославу показују плодове свог рада и напретка.

Овом приликом приређују се приредбе у част Светом Сави, али и у част свему ономе чему нас је научио и подсећа нас на наше наслеђе које су нам преци оставили, а које се преносило јос од давнина са колена на колено.

Тако се и наша приредба слави у духу традиције и тог истог наслеђа под називом “Чувари традиције”.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

NEDELJA FILOZOFIJE

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Горан Паскаљевић (1947.) - Познати филмски редитељ завршио је чувену филмску академију ФАМУ у Прагу. Паскаљевић је снимио тридесетак документарних, краткометражних и четрнаест целовечерњих филмова, од којих су скоро сви и учествовали и добијали признања и награде на највећим светским фестивалима (Кан, Берлин, Венеција, Торонто). За филм Буре барута добио је награду Европске филмске академије као најбољи европски филм 1999. Филмски часопис Вариетy га је уврстио 2001. године у пет најзначајнијих светских редитеља.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.