09.02.2013.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

МИ ИМАМО ТАЛЕНАТ

РАСПЕВАНА ПРОФЕСОРКА ЛАТИНСКОГ ЈЕЗИКА

На моје велико задовољство имала сам част да поразговарам са професорком латинског језика, Наташом Павловић, учесницом четврте сезоне емисије “Ја имам таленат”. Власница предивног гласа ме је одушевила једноставношћу и скромношћу у шта ћете се сами уверити кроз наш интервју.

- Како се осећате сада, када се такмичење завршило и када су се утисци слегли?

- Прилично сам уморна али јако задовољна својим наступом, утиском који сам оставила, као и искуством које сам стекла и контактима које сам остварила. Надам се да ће се и даље несто десавати у музичком смислу.- одговара професорка Наташа.

- Како је изгледао пут од певања у свечаној сали наше школе, где су дошли са првог канала да сниме репортажу о Вама, све до финала?

- Ово је други пут да сам учествовала у емисији "Ја имам таленат”. Први пут сам се пријавила у првој сезони, када сам добила три да, али нисам прошла даље. Одлучила сам да и ове године окушам срећу. Ако се не појављујете на телевизији то је исто као да вас нема, зато реших да се пријавим. Када сам дошла, било је пуно кандидата и у једном тренутку сам помислила “ Куд се пријавих”, али сам прошла у други круг. Требало је тада да наступам у позоришту. Иако никада немам трему, овог пута сам је имала, нисам могла да контролишем сушење уста. Медјутим све је прошло како треба.

- Ко Вам је био највећа подршка? Да ли су Вас колеге подржавале?

- Моји најближи пријатељи, другарица из школе, која је ишла са мном на аудицију. Мајка је знала а брат И отац нису. Они су говорили: “Жено божија, да л’ си ти нормална? Имаш 47 година, а пријављујеш се за тако нешто”.

- Шта Вам је син рекао? Да ли је био разочаран сто нисте победили?

- Није био разочаран, било му је криво, али ме наравно подржава. Самим тим што сам ушла у финале са музичким жанром који певам, је велики успех.

- Да ли Вам је неко помагао око избора песме или сте ви бирали по свом сензибилитету?

- Ја сам бирала по сензибилитету. Пред полу финале су ме звали И рекли да морам да доставим три аудио снимка за три дана. То је било пред Нову годину. Сви студији су били пуни. На крају сам позвала свог јако доброг пријатеља, Сашу Локнера, који је потпуно бесплатно за јако кратак временски период урадио снимке. Знате, када сте у јако теској ситуацији видите ко вам је прави пријате, а често вам највише помогну људи за које се не надате. Они су изабрали један од та три снимка, а за финале сам имала захтев да песма мора да буде брза, да буде џез, да је скоро обрадјена И да ју је недавно неко певао. –прича нам наша професорка.

- Рекли сте да сте имали трему, па ме занима како сте се осецали у тренутку док чекате да Вас најаве да певате за награду од 100 000 евра?

- Нисам имала трему. Око мене су били играчи, које сам упознала неколико дана пре наступа. Они су потпуно луди, у позитивном смислу. Бескрајно су шармантни и духовити до те мере да је мене нон-стоп болео стомак од смејања. Тако да сам се ја потпуно опустила. Иако су доста младји од мене, надам се да ћемо наставити дружење.

- За кога од финалиста сте Ви навијали?

- Са победницом серијала сам се јако лепо дружила, стварно имам јако добро мишљење о њој. Она је предивна особа И предивно пева. Потпуно је заслужила победу. Чланови састава “Цудесмо” су такодје моји велики пријатељи, затим Александа И Немања…

- Да ли планирате у будуцности да се бавите музиком?

- Планирам, ал не знам да ли ће се то остварити. То вам је у џезу тако, веома променљиво.

- Да ли имате неки бенд?

- Имам. Прво је био квартет, па трио, па дуо. То се стално мења. Ми сви радимо и неке друге послове, нико од нас не бави се стриктно само музиком. Данас у овој држави од тога не може да се живи.

– Је л’ имате неко уметничко име?

- Сова, као ноћна птица. Мада ја дефинитивно нисам ноћна птица.

- Да ли би сте заменили катедру микрофоном?

- Не. Једино ако бих исла ван ове земље онда бих. Ипак ја волим сигурност, а посао у школи јесте сигурност.

- Шта мислите да ли боље певате или предајете?

- Мислим да сам ја савршена у оба смера!- каже моја саговорница, И слатко се смеје -. За предавање латинског морате да питате моје ђаке.

- Како Вам се чини жири?

- О њима мислим све најбоље. За сваку похвалу су, заиста дивни људи! Оно што могу да истакнем је да је Иван Босиљчић ретко васпитан, непосредан човек. Натаса је такодје особа вредна сваке похвале.

- Жири је знао да буде и строг. Је л’ постоји несто да су Вам рекли, а да мислите да није било на месту?

- Мало ми је Таса увреди у оба наступа. Причао је на неке друге теме након што бих ја певала . Ја сам ту да он оцени моје певање, а он се обраћао водиетљу И коментарисао његово одело, а други пут је говорио о једном нашем певачу који ради у Њујорку. - Професорка се нашалила на свој рацун рекавси: -Нисам схватила поенту, мозда зато што сам плавуша.

- Који и чији коментар ћете памтити?

- Ивана Босиљчића који је рекао : “Једном речју невероватно! … “После свега остаје тај њен предиван глас.”

- Да ли Вас препознају на улици? Шта Вам казу?

- Не бас, ваљда због све оне шминке И стајлинга за које се побринуо феноменални студио Click. А када ме препознају,кажу ми све најлепше.

- Да ли можемо да Вас очекујемо и у некој од следећих сезона или можда у неком другом шоу?

- Не, мислим да би било потпуно неукусно да се опет пријавим. Било је много напорно. Ја сам навикла да кад се ради ради се, кад се одмара - одмарате, медјутим код њих то није случај. Они нам кажу додјите у десет, ми додјемо, а снимање почне у три. Стално сам имала разне обавезе, ако се не снима у Кошутњаку онада је то неко гостовање, а све то одузима доста времена. Ја поново да пролазим кроз исто не могу. Мада бих препоручила свима да пробају, на пример нашим дјацима, медју њима има јако талентоване деце.-објашњава професорка Наташа

- Који је од свих Васих наступа био најбољи, а који најлошији? Иако су сви без сумње били добри, у супротном не би сте стигли до финала.

- Најбољи је било у финалу, зато што сам била потпуно опуштена И зато сто сам имала играче. У полу финалу сам имала статисте који су се мењали из дана у дан, високе штикле на којима нисам могла да ходам! Више сам размишљала како ћу да ходам него како да певам, и неколико пута направих грешку.

- А да сте певали неки други жанр, да ли би боље прошли?

- Да, сигурно бих боље прошла.

- Да ли би сте да можете сада нешто променили у последњем наступу?

- Да, певала бих нешто што заиста волим.

Светлана Станић II-10

Погледајте:

Професорка латинског у "Ја имам таленат", 15.12.2013. Извор: Блиц
Наташа Павловић и "Чудесмо" у финалу "Ја имам таленат", 27.01.2013. Извор: Ало
Професорка латинског иде даље, 28.01.2013. Извор: mjuznews.com
"Ја имам таленат": Професорка пева и ђацима на часу, 02.02.2013. Извор: Блиц

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Милан Бесарабић (1908.) - Вајар, песник, педагог и карикатуриста, Милан Бесарабић предавао је у нашој школи ликовну уметност од 1951. до 1957. године. Оснивач је школе карикатуре у Земунској гимназији. Поред педагошког рада објавио је три збирке песама, а истовремено ваја, слика и компонује. Носилац је бројних дмаћих и страних признања, посебно освојених у Италији, Канади и Бугарској.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.