20.03.2013.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

МЕЂУНАРОДНИ ЛИКОВНИ ФЕСТИВАЛ

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије је узело учешће на међународном ликовном конкурсу Мали Битољски Монмартр 2013, који је подржан од стране Републике Македоније, у организацији Дечјег ликовног студија „Св. Кирило и Методије“ у Битољу.

Ове године, Дечји ликовни студијо „Св. Кирило и Методије“ из Битоља позива децу из вртића и ученике основних и средњих школа у Србији, да учествију на конкурсу ликовне уметности. Циљ конкурса је учвршћивање међународних културних веза и представљање међународне дечје ликовне уметности.

Манифестација Мали Битолски Монмартр 2013, традиционални дечји фестивал, биће одржан од 23. до 30. маја 2013. године у Битољу.

Услови конкурса:
- На конкурс се могу пријавити деца односно ученици узраста од 4 до 18 година
- Теме конкурса су слободне (нпр. представљање окружења, људи, игара, традиције и националних обележја)
- Технике које се могу користити су по слободном избору (оловка, воштане боје, акварел, уљане боје, мастило и др.)

На полеђини уметничког дела на залепљеном парчету папира написати следеће податке: назив дела, име, презиме и узраст учесника, земљу порекла учесника, назив и адреса вртића/школе којој припада учесник конкурса.

Заинтересоване школе/вртићи као и појединци- учесници ликовне радове достављају на следећу адресу:

DETSKO LIKOVNO STUDIO „Sv. Kiril i Metodij“
Ulica Dalmatinska 18
7000 BITOLA-MAKEDONIJA
so naznaka za konkursot „Bitola 13“

Рок за достављање ликовних радова је 20. фебруар 2013. године.

Резултати конкурса ће бити објављени најксније до 20. марта 2013. године на интернет страни www.smallmontmartreofbitola.com

Све додатне информације за конкурс заинтересовани учесници могу добити на телефон: ++389 47 235 184 или на интернет страни www.smallmontmartreofbitola.com

За бржу комуникацију учесници могу корстити електронску пошту организатора на e-mail: malbitmo@gmail.com .

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.