23.04.2013.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

XVII ПОЗОРИШНИ СУСРЕТИ ГИМНАЗИЈА

Земунска гимназија на седамнаестим Позоришним сусретима гимназија Србије у Крагујевцу

Након веома успешне школске премијере представе „За сада без наслова“ наша драмска секција је 20.04.2013. отишла у Крагујевац. Као и сваке године, драмска секција Земунске гимназије представила се публици у Крагујевцу на Позоришним сусретима гимназија Србије. Дочекали су нас драги домаћини – чланови парламента Прве крагујевачке гимназије, са којима се дружимо сваке године. Провели смо веома интересантан и динамичан дан у дружењу и раду. Велику захвалност дугујемо драгим пријатељима из парламента и волели бисмо да и ми њих угостимо у Београду као што су они нас у Крагујевцу. Такође бисмо желели да се захвалимо и оркестру Земунске гимназије, који нас је пратио, открио сопствени глумачки таленат и одржавао атмосферу у позитивном духу својим гитарама, виолином и гласовима.

Наши млади глумци су наступили првог такмичарског дана поред Гимназије из Блаца. Несумњиво је да су глумци дочекани са симпатијама јер је представа „За сада без наслова“ ауторско дело читаве драмске секције и односи се на Сусрете у Крагујевцу. Земунска гимназија има дугу традицију одласка у Крагујевац и освајања награда, па инспирације није недостајало. Свакодневни живот, ријалити програми и популарна култура у комбинацији са Софоклом, Еурипидом, Шекспиром, Молијером и Достојевским, није оставила равнодушну ни крагујевачку публику.

После представе смо били чланови Округлог стола. Говорили смо о својој представи и одговарали на питања жирија. Свима се свидела идеја да говоримо о Сусретима. Занимало их је како је настала ова драма, ко је писао текст, ко је радио са глумцима, итд.

Након дружења кренули смо ка Београду. Са собом смо понели утиске о прелепом Крагујевцу и наду да ћемо се вратити и следеће године.

професор српског језика и књижевности Наташа Топуков

Чланови драмске секције:
1. Невена Пековић
2. Јована Каљевић
3. Злата Сремац
4. Тијана Поповић
5. Милена Пековић
6. Мира Јањетовић
7. Тамара Филиповић
8. Дејан Порчић
9. Томислав Вук Јовановић
10. Михајло Фиревски
11. Борис Урошевић
12. Растко Убовић
13. Лука Перић

Оркестар Земунске гимназије:
1. Александра Матановић – виолина
2. Марко Обрадовић – гитара
3. Павле Нешковић – гитара
4. Јован Мићковић – гитара
5. Милош Николајевић – гитара
6. Огњен Пејчиновић – гитара

Милен Рашевић – техника
Предраг Антић – светло
Олга Трифуновић – фотографија

Погледајте слике са овог догађаја у албуму.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Записано је да су, у век и по дугом животу, у школи стасавали и даље име школе проносили: књижевници и преводилоци – поред поменутих Милоша Ђурића и Рашка Димитријевића, поињемо Миховила Комбола, Кирила Тарановског, Оту Бихаљи Мерина, Милоша Бандића, Жарка Радаковића, Зорана Живковића, Душана Иванића, Наду Маринковић и Србу Митровића...

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.