08.05.2013.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ПОВОДОМ ПОСЕТЕ ПРОФЕСОРА ИЗ ДАНСКЕ

Почетак једне међународне сарадње

Дана 15.априла 2013.године нашу школу је посетило дванаест професора друштвених наука из гимназије града Лангкаера у Данској.

Све је почело почетком ове, 2012/2013.школске године, када је на нашу електронску адресу стигло писмо из Данске. Обратили су нам се колеге из гимназије у Лангкаеру са жељом да дођу у Србију, у Земун, код нас у Земунску гимназију, чују и виде како радимо, шта примењујемо за постизање квалитетних резултата. Одлучили смо да одговоримо, јер је данска гимназија занимљива (примера само ради, њу похађа 850 ученика четрдесет различитих националности), а жељни смо размене искустава и отворени за сарадњу.

Потрудили смо се и били добри домаћини:

- Директор Земунске гимназије Милош Бјелановић је подржао идеју доласка гостију из Данске;

- Стручно веће професора енглеског језика Земунске гимназије је дочекало госте;

- Професор српског језика и књижевности Бошко Милосављевић је гостима на енглеском језику испричао историјат Земунске гимназије;

- А, највише, као и до сада, дивни су били наши ђаци: Петровић Теодора 2-1, Сворцан Јован 2-1, Клачар Вероника 2-2, Стојиљковић Коста 2-7, Стошић Станислав 2-8, Николић Андреа 4-8, Димитријевић Павле 4-1, Бјелобаба Јована 4-1, Сутара Петар 4-1 и Симић Стефан 4-8, који су разговарали са гостима, одговарали на њихова питања и представили нашу школу у најлепшем светлу.

Дански професори отишли су из Земунске гимназије богатији за једно искуство, као и ми такође.

То је почетак још једне међународне сарадње Земунске гимназије.

Погледајте:

Албум са сликама "ПРОФЕСОРИ ИЗ ДАНСКЕ У ЗЕМУНСКОЈ ГИМНАЗИЈИ".

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Давид Албахари (1948.) - Ученик Гиманзије, а сада дописни члан Српске академије наука и уметности, Албахари, поред бројних превода објавио је више књига приповедака и романа (Породично време, Судија Димитријевић, Циник, Снежни човек, Пијавице). За роман Мамац добио је Нинову награду и Балканику. Дела су му превођена на многе светске језике.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.