22.06.2013.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

СЛАВИСТИЧКИ ДАНИ НА ФИЛОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ

У организацији Руског центра „Руски мир“,на Филолошком факултету у Београду, 28. јуна 2013. године, позвани су ученици Девете, Филолошке и Земунске гимназије да учествују у обележавању Светског дана словенске писмености.

Биле су предложене следеће теме: „Руски и Српски народни обичаји“, „Велокоморавска кнежевина и словенка писменост“ и „Кулурна баштина Чеха и Словака“.

Одзив ученика Земунске гимназије био је веома велик, тако да су се на завршној свечаности учесници наше школе представили са укупно шест радова, по два на сваку тему, док се Девета гимназија представила са два, а Филолошка са само једним радом.

Ученици су за учешће добили захвалницу Руског центра и позвани су да учествују на међународном конкурсу, који ће се одржати почетком септембра.

Погледајте презентације ученика:

- Чешка и Словачка културна баштина
- Културна баштина Чеха и Словака
- Покладе руски и српски културни обичај
- Руске традиције, обичаји и обреди
- Руски и српски национални обичаји и традиције
- Великоморавска кнежевина и старословенска писменост

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Милан Бесарабић (1908.) - Вајар, песник, педагог и карикатуриста, Милан Бесарабић предавао је у нашој школи ликовну уметност од 1951. до 1957. године. Оснивач је школе карикатуре у Земунској гимназији. Поред педагошког рада објавио је три збирке песама, а истовремено ваја, слика и компонује. Носилац је бројних дмаћих и страних признања, посебно освојених у Италији, Канади и Бугарској.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.