22.06.2013.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

СЛАВИСТИЧКИ ДАНИ НА ФИЛОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ

У организацији Руског центра „Руски мир“,на Филолошком факултету у Београду, 28. јуна 2013. године, позвани су ученици Девете, Филолошке и Земунске гимназије да учествују у обележавању Светског дана словенске писмености.

Биле су предложене следеће теме: „Руски и Српски народни обичаји“, „Велокоморавска кнежевина и словенка писменост“ и „Кулурна баштина Чеха и Словака“.

Одзив ученика Земунске гимназије био је веома велик, тако да су се на завршној свечаности учесници наше школе представили са укупно шест радова, по два на сваку тему, док се Девета гимназија представила са два, а Филолошка са само једним радом.

Ученици су за учешће добили захвалницу Руског центра и позвани су да учествују на међународном конкурсу, који ће се одржати почетком септембра.

Погледајте презентације ученика:

- Чешка и Словачка културна баштина
- Културна баштина Чеха и Словака
- Покладе руски и српски културни обичај
- Руске традиције, обичаји и обреди
- Руски и српски национални обичаји и традиције
- Великоморавска кнежевина и старословенска писменост

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

У последњих неколико година обновљено је Соколско планинарско друштво и активно се пење на све планине Србије. Издвојио се у планинарењу Игор Скендер који се 2005. године, као најмлађи члан високогорске српске експедиције попео на Аконкагву, највиши врх Јужне Америке и на крову тог дела света развио заставицу Земунске гимназије. Нажалост Игор је несретним случајем на експедицији у Француској изгубио живот марта 2011.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.