17.10.2013.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ГОСТОВАЊЕ ПРОФ. ДР МИЛА ЛОМПАРА

У оквиру обележавања 155 година постојања Земунске гимназије гостовао је проф. др Мило Ломпар

Проф. Филолошког факултета Универзитета у Београду др Мило Ломпар био је 9.10.2013. год. уважени гост наше школе у оквиру прославе и обележавања 155 година постојања Земунске гимназије. Проф. Ломпар је говорио на тему Црњански – култура кроз векове. Поред јубилеја наше школе, ове године обележавамо 120 година од рођења овог великог писца и песника.

Библиотека Земунске гимназије била је мала да прими све заинтересоване који су желели да присуствују – ученици свих разреда, колеге професори, као и драги гости. Намерно је за овај књижевни сусрет одабран простор библиотеке, јер је и сам Црњански гостовао у библиотеци Земунске гимназије после Другог светског рата. Тада је потписао неколико примерака својих књига. Оне се чувају у библиотеци и представљају неке од највреднијих књига у фонду. Данас стоје изложене и могу се видети у холу испред библиотеке.

Разговор је водио проф. српског језика и књижевности Бошко Милосављевић.

професор српског језика и књижевности Наташа Топуков

Слике са овог догађаја можете погледати у галерији.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Горан Паскаљевић (1947.) - Познати филмски редитељ завршио је чувену филмску академију ФАМУ у Прагу. Паскаљевић је снимио тридесетак документарних, краткометражних и четрнаест целовечерњих филмова, од којих су скоро сви и учествовали и добијали признања и награде на највећим светским фестивалима (Кан, Берлин, Венеција, Торонто). За филм Буре барута добио је награду Европске филмске академије као најбољи европски филм 1999. Филмски часопис Вариетy га је уврстио 2001. године у пет најзначајнијих светских редитеља.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.