25.10.2013.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ПОСЕТА СРСПСКОЈ КЊИЖЕВНОЈ ЗАДРУЗИ

Српска књижевна задруга и Земунска гимназија имале су значајну сарадњу у периоду између 1901. и 1945. године. Она је обновљена поводом прославе 155-ог рођендана наше школе. Међу првим корацима нових сусрета аутора и челника СКЗ-а и наше школе био је упућен позив главног уредника, господина Драгана Лакићевића професоркама српског језика и књижевности др Вукосави Живковић и мр Валентини Вукмировић Стефановић да са групом одабраних ђака буду почасни гости књижевне трибине 17-ог октобра текуће године. Тада је на реду била промоција седамсто осмог издања Задруге и то књиге проф. др Ива Тартаље Песма о песми.

Проф. Валентина Вукмировић Стефановић и ученици III-4 Земунске гимназије стигли су на заказану промоцију у 11 сати. У свет овог дела Песма о песми увео нас је професор Филолошког факултета у Београду др Јован Делић, који је својим излагањем на прави начин представио све битне ставке књиге и истакао њен значај у пуном сјају. Након излагања професора Делића кроз суштину дела водио је и сам његов аутор – професор доктор Иво Тартаља. Он је причао о постојању песме у песми широм књижевности и успео је да подстакне посетиоце трибине да размишљају о самој сржи ове проблематике и њеном значају. Глумац Срба Милин је изражајним читањем репрезентативних одломака књиге допринео веродостојности реченог.

Представници Српске књижевне задруге, а посебно управница Нина Новићевић и главни уредник Драган Лакићевић љубазно су нас дочекали, поклонили вредне књиге и нагласили позив да често посећујемо трибине ове издавачке куће и једног од средишта наше културе и писане речи. Обећали смо да ће тако бити!

Зорана Пешут и Наташа Давидов,
ученице III-4

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

„Од тренутка кад сам, вечерас, крочила у ову прелепу стару зграду... осетила сам да долазим у сусрет изузетној вечери... захваљујући младој и мање младој публици: пријатној, пажљивој, живој“ ( Светлана Велмар-Јанковић, 22.10.1996.)

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.