31.10.2013.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

44. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ОПРЕМЕ И СРЕДСТАВА ЗА САВРЕМЕНУ НАСТАВУ- УЧИЛА

На 44. Међународном сајму опреме и средстава за савремену наставу – УЧИЛА, Републички геодетски завод је добио златну таблу за картографску публикацију "Велика географска открића"- зидна историјска карта. Карта има димензије 142x105 центиметара, у размери 1:30 000 000, а штампана је на тувек подлози.

Картографска публикација "Велика географска открића" намењена је наставно-образовном процесу у настави историје основних и средњих школа Републике Србије и Републике Српске.

Аутор карте је професор Даница Лепојевић, професор историје у Земунској гимназији, један од рецензента Љиљана Раковић, професор историје у Земунској гимназији, док је картографску обраду урадио Републички геодетски завод.

На карти су приказана велика географска открића од половине XV до половине XVIII века. Означене су новооткривене територије и колоније Шпаније, Португалије, Енглеске, Русије, Француске и Холандије, као и путовања њихових морепловаца и истраживача. Карта је илустрована сликама најзначајнијих морепловаца и истраживача (попут Кристофера Колумба, Васка де Гаме, Марка Пола, Америга Веспучија, Витуса Беринга итд), као и графичким приказом артикала који су довели до ових открића.

Поред награђене карте, објављене су још три нове карте истог аутора, издавача и рецензената:

1. Србија 1804-1835.

2. Србија 1876-1885.

3. Балкански ратови 1912-1913.

Фотографије са овог догађаја погледајте у албуму: "44. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ОПРЕМЕ И СРЕДСТАВА ЗА САВРЕМЕНУ НАСТАВУ- УЧИЛА".

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.