18.12.2013.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ЗЕМУНСКИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ НА КЊИЖЕВНОЈ ТРИБИНИ СКЗ-А

Сарадња Српске књижевне задруге и Земунске гимназије се успешно наставља. У новембру 2013. године ученици одељења III-2 и III-4 су посетили књижевну трибину,након позива који је упућен професоркама српског језика и књижевности др Вукосави Живковић и мр Валентини Вукмировић Стефановић.

Управница Нина Новићевић и главни уредник Драган Лакићевић топло су нам пожелели добродошлицу. Представљено је дело новинара и књижевника Моме Капора под називом Сентиментални пртљаг Моме Капора. Одабране делове интервјуа који су сабрани у књигу читао нам је глумац Срба Милин. У пријатном разговору учествовале су и глумица Рада Ђуричин која се присетила речи писца, као и новинарка Мирјана Бобић Мојсиловић која је са задовољством причала о разговору који је водила са њим. Госпођа Љиљана Капор скупила је и хронолошки поређала интервјуе свог супруга које је он годинама давао илустрованим ревијама и новинама,те се они сада могу читати у форми налик роману.

На крају књижевног сусрета истакнуто је да је управни одбор Српске књижевне задруге донео одлуку да се овогодишња Награда за животно дело додели песнику Љубомиру Симовићу.

Наташа Давидов III-4

фотографије Лара Радојковић III-2

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.