18.12.2013.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ПОСЕТА ПРОФЕСОРА СРПСКЕ ГИМНАЗИЈЕ НИКОЛА ТЕСЛА ИЗ БУДИМПЕШТЕ

У првом полугодишту школске 2013/2014. године, Земунску гимназију су посетили професори Српске гимназије Никола Тесла из Будимпеште у циљу стручног усавршавања.

На часовима српског језика др Вукосаве Живковић и мр Валентине Вукмировић Стефановић, присуствовале су Кристина Бекић, профосорка српског језика и књижевности, и Александра Степанов, професорка историје уметности. Такође, професори су имали прилику да буду и на часовима ликовног и историје код др Војислава Клачара и Јасмине Перишић. Професор географије Мирослав Сребро био је гост на часовима Сање Милисављевић.

Земунску гимназију посетила је и директорка гимназије Никола Тесла др Јованка Ластић која се сусрела са дирктором наше школе Милошем Бјелановићем поводом наставка сарадње две гимназије.

Радујемо се интензивнијој сарадњи и чешћим посетама.

О посети професора Српске гимназије Никола Тесла из Будимпеште може се више прочитати и у Српским недељним новинама (http://snnovine.com/2013/46/index.php).

Софија Кезић III 2

Милица Симоновић III 2

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Рашко Димитријевић (1898-1988.) - Предавао је француски језик у нашој школи од 1924-1930. године. Поред објављених радова Рашко Димитријевић био је, првенствено, беседник. Његове предавања на Филозофском факултету су посећивали студенти разних факултета. Његова реч је опчињавала, те су га без даха једнако слушали будући професори писци, лекари, правници, инжењери.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.