18.12.2013.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

У ПОСЕТИ СПОМЕН-МУЗЕЈУ ИВЕ АНДРИЋА

Ученици одељења 3-1 Земунске гимназије су са одељењским старешином Валентином Вукмировић Стефановић у новембру 2013. године посетили Спомен-музеј Иве Андрића.

Спомен-музеј Иве Андрића отворен је 1976. године у стану на Андрићевом венцу 8, у коме је писац, са супругом Милицом Бабић, живео од 1958. године.

Само једна просторија, у којој се налази стална поставка оригиналних дела, рукописа, фотографија, документа, уметничких и личних предмета, књига, часописа, одликовања, која прате хронолошки живот и стваралаштво овог великана је адаптирана, док је распоред и изглед улазног хола, салона и Андрићеве радне собе остао аутентичан.

У централном делу музеја, ученици су могли да виде изложено Андрићево одело, које је сашила његова супруга, која је по професији била костимограф.

Свеобухватну презентацију о животу и делу Иве Андрића, као и о самом музеју, ученици су могли да прате на иновативан и модернизован начин.

Након што је кустос музеја представио чињенице везане за живот и дело Иве Андрића, ученици су, заједно са разредном, своја запажања забележили у књизи утисака.

Теодора Петровић 3-1

фотографије Јефимија Поповић 3-1

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.