18.02.2014.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ДОДЕЛА МЕЂУНАРОДНЕ НАГРАДЕ У НОВОМ САДУ О ПРОСЛАВИ 1150 ГОДИНА СЛОВЕНСКЕ ПИСМЕНОСТИ

Још једна велика победа на међународном нивоу

Поводом обележавања великог јубилеја – 1150 година словенске писмености, Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије подржало је традиционални литерарни конкурс Светосавље и наше доба. Он је овога пута био посвећен стваралаштву у вези са мисијом и значајем великих просветитеља Ћирила и Методија, који су Словенима даровали први писани језик (старословенски) и писмо (глагољицу).

У складу са поводом којим је расписана, тема конкурса је била Идите и научите све народе. Задатак литерарних радова је био да одишу знањем о значају и раду Ћирила и Методија, али и креативним приступом и оригиналношћу. На конкурс је пристигло више стотина радова из Србије, Републике Српске, Хрватске, Немачке, Швајцарске…

У огромној конкуренцији, ученица III-3 разреда Земунске гимназије Кристина Стевановић победила је и читала свој првонаграђени рад на свечаној приредби у Новом Саду, одржаној 8. фебруара 2014. године. На истој свечаности, ученица III-4 разреда Невена Јеремић добила је посебну похвалу, док је професорки српског језика и књижевности Земунске гимназије др Вукосави Живковић уручено посебно признање и плакета за послат велики број успешних радова на наведену тему.

Награђени текст Кристинe Стевановић штампан је у посебном зборнику успешних радова. Овако пишу, стварају, негују традицију и побеђују већ годинама земунски гимназијалци!

Мина Вукобрадовић III-4

Слике са овог догађаја можете погледати у албуму.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Станимир Фемпл (1903-1968.) - Станимир Фемпл био је ученик Земунске гимназије,а касније и професор (1933-1948), када је отишао на Електротехнички факултет. О Станимиру Фемплу, као наставнику и матеметичару његов ученик, Златко Мамузић, познати математичар рекао је: „Најснажнији утицај на математички развитак читаве генерације извршила је настава професора Фемпла. Његова настава математике била је прожета поезијом.“

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.