08.03.2014.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ,08.02.2014.

На окружном такмичењу из математике одржаном 08.02.2014. у XIV београдској гимназији учествовало је 13 ученика наше школе.

Велики успех је постигао Стојиљковић Коста,ученик III7(професор Марина Антић),који је заузео II место и обезбедио учешће на државном такмичењу из математике које ће се одржати 15. марта у Нишу.

Ангажовани су били професори Марина Антић,Мирјана Благојевић и Бојана Тијанић.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.