01.04.2014.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

НАС, ПАЗИ КАКО ЧИТАШ!

Драмска секција нам се 26. марта представила новом представом под називом НАС, ПАЗИ КАКО ЧИТАШ којом је ушла у најужи круг на такмичења Драмских секција гимназија које ће бити одржано 31. марта у Крагујевцу.

Овим поводом смо, на једној од последњих проби пред премијеру, урадили интервју са професорком српског језика и књижевности Сањом Каљевић, која руководи радом ове секције. Интервју прочитајте овде.

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.