24.04.2014.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

О САРАДЊИ ЗЕМУНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ И СРПСКЕ КЊИЖЕВНЕ ЗАДРУГЕ

Поводом објављивања књиге Изидина копча, ауторке Славице Гароње, организована је свечаност у оквиру Српске књижевне задруге, чијем смо се позиву радо одазвали. Као ученици треће године друштвено – језичког смера, присуствовали смо овом догађају са великим задовољством, имајући у виду дугогодишњи пријатељски однос Земунске гимназије и поменуте институције. Професорка српског језика и књижевности, мр Валентина Вукмировић – Стефановић упутила нас је на главног уредника и организатора Драгана Лакићевића, који нам је пожелео срдачну добродошлицу. Веселу и пријатну атмосферу створио је и глумац Срба Милин, који се својски трудио да нас приближи духу ових, већ традиционалних окупљања. Читајући одломке које је ауторка издвојила, увео нас је у свет преплетен историјским догађајима у којем се јављају карактеристични Андрићеви мотиви. Прича о заборављеним временима и неповратно изгубљеним вредностима учинила је да се осећамо увученим у вртлог прохујалих збивања, о којима је касније озбиљно и детаљно говорила Љиљана Шоп. На самом крају скупа, присутнима се обратила и ауторка, која је говорила о инспирацији, напретку, својим професионалним остварењима и путу који је прошла од почетка стварања овог дела па до његове публикације.

Након што смо фотоапаратом забележили тренутак и примили неколико примерака књиге које је списатељица поклонила библиотеци Земунске гимназије, поздравили смо се са присутнима и пожелели им пријатан дан. Нама је, свакако, био више него пријатан и овом приликом се захваљујемо члановима Српске књижевне задруге на изузетно лепом Књижевном подневу и указаном гостопримству.

Вероника Клачар 3-2

фотографије Лара Радојковић 3-2

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

NEDELJA FILOZOFIJE

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

„Не постоји ништа узбудљивије од повратка на место које је остало у човеку, и носи се као драгоценост. Нису у питању само рачи и осећања, већ нешто неизрециво, оно што човеку казује да је тамо где заправо треба да буде. Сваки повратак у Гимназију је само долазак на то место са којег никада нисам отишао.“ (Давид Албахари 31.03.1997.)

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.