02.06.2014.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА "ИДЕНТИТЕТ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КУЛТУРЕ У СРПСКОЈ КЊИЖЕВНОЈ ЗАДРУЗИ"

Ученици трећег разреда друштвено-језичког смера Земунске гимназије имали су ту част да поново гостују у Српској књижевној задрузи. Професорка српског језика мр Валентина Вукмировић-Стефановић упутила нас је на главног уредника СКЗ-а Драгана Лакићевића који нас је срдачно поздравио и представио осталим гостима и учесницима.

Повод је овога пута била научна конференција опитањима идентитета српског језика и културе. Свесни значаја те теме ученици су са пуном пажњом пратили веома динамична и поучна излагања. Конференцију су отворили: Милош Ковачевић и Драган Лакићевић, а потом су говорили: Иван Негришорац, Зоран Аврамовић, Јелица Стојановић, Мило Ломпар, Срето Танасић, Драган Бошковић, Александар Милановић, Александар Јовановић, Милош Ковачевић, Тиодор Росић, Михаило Шћепановић, Рајна Драгићевић, Илијана Чутура, Вељко Брборић, Душко Бабић, Марко Јанићевић и Миланка Бабић.

Теме и ставови заиста су били разноврсни али сви су се сложили у кључним стварима. Потребно је да очувамо наш српски језик и наше писмо - ћирилицу. У том процесу очувања важан је сваки појединац и његов однос према властитом језику и писму.

Мирјана Ашнер 3/2
фотографије Тања Тишма 3/2

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

„Од тренутка кад сам, вечерас, крочила у ову прелепу стару зграду... осетила сам да долазим у сусрет изузетној вечери... захваљујући младој и мање младој публици: пријатној, пажљивој, живој“ ( Светлана Велмар-Јанковић, 22.10.1996.)

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.