18.06.2014.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

УСПЕХ ЛИТЕРАРНЕ СЕКЦИЈЕ ЗЕМУНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ

Десанкини дани

Ученик одељења IV1 Јован Јакић добитник је специјалног Признања за неговање вредности класичне културе у савременој поезији на овогодишњем литерарном конкурсу Десанка Максимовић.

Његова збирка Посматрач је у озбиљној конкуренцији од укупно 57 песничких збирки скренула пажњу на себе. Само 14 песника је 10. јуна 2014. добило шансу да своје песме чита у прелепој свечаној сали Ваљевске гимназије пред министром просвете, науке и технолошког развоја др Срђаном Вербићем и бројним гостима.

Жири је радио у саставу: уредник Српске књижевне задруге др Драган Лакићевић, песник Петар Пајић и професор српског језика и књижевности у Ваљевској гимназији Вера Ваш.

Финалисти песничког конкурса су током боравка у Ваљеву посетили Модерну галерију и Народни музеј Ваљева. У Бранковини су положили венце на гроб велике песникиње, по којој ово такмичење носи име. Ту је и додељена награда Десанка Максимовић песнику Петру Пајићу за свеукупни допринос српској поезији за 2014. годину.

Велико хвала Ваљевској гимназији и радујемо се поновном сусрету!

професор српског језика и књижевности Наташа Топуков


Више слика можете погледати овде.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

„Од тренутка кад сам, вечерас, крочила у ову прелепу стару зграду... осетила сам да долазим у сусрет изузетној вечери... захваљујући младој и мање младој публици: пријатној, пажљивој, живој“ ( Светлана Велмар-Јанковић, 22.10.1996.)

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.