18.06.2014.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

УСПЕХ ЛИТЕРАРНЕ СЕКЦИЈЕ ЗЕМУНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ

Десанкини дани

Ученик одељења IV1 Јован Јакић добитник је специјалног Признања за неговање вредности класичне културе у савременој поезији на овогодишњем литерарном конкурсу Десанка Максимовић.

Његова збирка Посматрач је у озбиљној конкуренцији од укупно 57 песничких збирки скренула пажњу на себе. Само 14 песника је 10. јуна 2014. добило шансу да своје песме чита у прелепој свечаној сали Ваљевске гимназије пред министром просвете, науке и технолошког развоја др Срђаном Вербићем и бројним гостима.

Жири је радио у саставу: уредник Српске књижевне задруге др Драган Лакићевић, песник Петар Пајић и професор српског језика и књижевности у Ваљевској гимназији Вера Ваш.

Финалисти песничког конкурса су током боравка у Ваљеву посетили Модерну галерију и Народни музеј Ваљева. У Бранковини су положили венце на гроб велике песникиње, по којој ово такмичење носи име. Ту је и додељена награда Десанка Максимовић песнику Петру Пајићу за свеукупни допринос српској поезији за 2014. годину.

Велико хвала Ваљевској гимназији и радујемо се поновном сусрету!

професор српског језика и књижевности Наташа Топуков


Више слика можете погледати овде.

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Рашко Димитријевић (1898-1988.) - Предавао је француски језик у нашој школи од 1924-1930. године. Поред објављених радова Рашко Димитријевић био је, првенствено, беседник. Његове предавања на Филозофском факултету су посећивали студенти разних факултета. Његова реч је опчињавала, те су га без даха једнако слушали будући професори писци, лекари, правници, инжењери.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.