19.06.2014.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ЧАСОВИ ИСТОРИЈЕ У ПОЗОРИШТУ

Дана 28. 02. 2014. године, ученици треће године Земунске гимназије, заједно са професорком историје Јасмином Перишић, посетили су Југословенско драмско позориште.

У знаку већ обрађеног градива на часовима историје, ученици су присуствовали представи „Маркс у Сохоу“ и тиме додатно утемељили своје знање.

На самом почетку режисер др Влатко Илић упознао је ученике, упутио их у радњу представе, и дух тог времена.

Познат је успех Земунске гимназије на разним пољима, што увек изазове понос међу ученицима. Тако је било и овог пута када је режисер нагласио да је сценограф представе професор ликовне културе Земунске гимназије, др Војислав Клачар.

Монодраму „Маркс у Сохоу“ извела је енергична Владица Милосављевић. Ученици су остали одушевљени њеном глумом,а глумица се јавно, у једном недељнику, захвалила и похвалила ученике Земунске гимазије и њихову професорку историје Јасмину Перишић као изванредну публику рекавши: Једна фамозна професорка гимназије показала нам је да шездесеторо деце од 17 година може све то мирно да пропрати. А баш сам се уплашила како ће деца реаговати. Хвала јој. Можда звучи смешно, али за глумца је то као пробијање звучног зида.


Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

У Земунској гимназији отвара се 1926/27. школске године први биоскоп , 1934/35. основан је и Аеро-клуб. Тих година почиње са радом и ученички феријални савез – Стег , као и спортска друштва Витез и Сокол.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.