19.06.2014.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ЧАСОВИ ИСТОРИЈЕ У ПОЗОРИШТУ

Дана 28. 02. 2014. године, ученици треће године Земунске гимназије, заједно са професорком историје Јасмином Перишић, посетили су Југословенско драмско позориште.

У знаку већ обрађеног градива на часовима историје, ученици су присуствовали представи „Маркс у Сохоу“ и тиме додатно утемељили своје знање.

На самом почетку режисер др Влатко Илић упознао је ученике, упутио их у радњу представе, и дух тог времена.

Познат је успех Земунске гимназије на разним пољима, што увек изазове понос међу ученицима. Тако је било и овог пута када је режисер нагласио да је сценограф представе професор ликовне културе Земунске гимназије, др Војислав Клачар.

Монодраму „Маркс у Сохоу“ извела је енергична Владица Милосављевић. Ученици су остали одушевљени њеном глумом,а глумица се јавно, у једном недељнику, захвалила и похвалила ученике Земунске гимазије и њихову професорку историје Јасмину Перишић као изванредну публику рекавши: Једна фамозна професорка гимназије показала нам је да шездесеторо деце од 17 година може све то мирно да пропрати. А баш сам се уплашила како ће деца реаговати. Хвала јој. Можда звучи смешно, али за глумца је то као пробијање звучног зида.


Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Мирослав Поповић (1926-1985.) - Приповедач и романсијер, предавао је у нашој школи руски језик. На страницама Поповићевих књига живе: доктор Вајс којим се поносе сви паланчани, и Јевреји и не-Јевреји, добри прота Петровачки; Невенка и Албрехтови; пробијају се кроз живот мајстор Тајбл и Давид Блануша; одбојни рустикални кочијаш Јеврем и Барухови; огрезли у снази победника прелазе свој пут од наследника до злочинаца Вили Пфајфер и Едуард Цајферт.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.