01.12.2014.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

НЕКИ ТО ВОЛЕ ВРУЋЕ

Уколико сте мислили да се образовање у Земунској гимназији стиче само решавањем квадратних једначина, задатака из термодинамике или учењем старогрчке културе и обичаја, преварили сте се! Циљ професора је да њихови ђаци стекну трајна знања, али и да ученике уведу у друштво, да их упознају са културним дешавањима у Београду и свету; да на тај начин стекну општу културу и прошире видике.

Разредне старешине Јована Никић, професор руског језика, и Љиљана Раковић, професор историје, са својим одељењима II6 и II2, посетиле су Позориште на Теразијама у петак, 28.11.2014. године. Гледали смо "НЕКИ ТО ВОЛЕ ВРУЋЕ", један од најизвођенијих мјузикала у Србији. Сходно томе, наша очекивања била су велика. Највећи утисак на нас ученике оставили су глумци Раде Марјановић, Буле Гонцић, Бојана Стефановић, Боле Стошић, оркестар и балет Позоришта на Теразијама, који су више од два и по сата засмејавали публику у пуној сали. У паузи и после мјузикла размењивали смо утиске и нико није крио задовољство. Мјузикл је превазишао сва наша очекивања, а коментари су били изузетно позитивни. Ако сте се запитали како изгледа истовремено певати, плесати, глумити, и уз то често мењати костиме, предлажем вам да погледате овај мјузикл.

Емилија Јовановић II6

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.