08.12.2014.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ЈАВНИ ЧАС - ВУКОВ РЈЕЧНИК

Јавни час српског језика и књижевности

1.децембра 2014.године у Земунској гимназији одржан је јавни час српског језика и књижевности. Ученици четири одељења другог разреда у Свечаној сали школе дочарали су време Вука Стефановића Караџића и објашњавали речи из Српског рјечника. Потпуно самостално и креативно приказали су значење речи мазија, машкара, положајник, вјештица, жвакалица, какило, четвртина, дембел...

На сцени су се смењивале групе одељења II-5, II-8, II-9, II-10, у публици су уживали, учили и дружили се ученици сва четири одељења и свима је пријала и промена простора и начина учења. Угостили смо одељенске старешине II-5 – Мирјану Благојевић и II-10 – Дејана Тмушића.

Делове јавног часа погледајте ОВДЕ

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Сава Шумновић (1896-1942.) - Велики српски сликар Сава Шуманивић завршио је свих осам разреда и матурирао у Земунској гимназији. Још као четворогодишњак био је заинтересован за сликарство. Његов професор цртања (како се тада говорило) Исидор Јунг упућивао га је у „импресионистичко сликање и то на начин Сезанов и Ван Гогов“, како је касније и сам Шумановић записао. Савин професор није имао већег сликарског дара, али је знао, по речима Каћуше Малетин, „да сремачком дерану покаже прави пут“.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.