19.01.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Професори и наставници Србије уче од нас, слушају,хвале, поштују…

На Републичком зимском семинару наставника српског језика и књижевности, који се половином јануара традиционално одржава на Филолошком факултету у Београду и на коме је и ове године било више од хиљаду полазника, Земунска гимназија је имала част да два њена професора представе значајна достигнућа свог рада. Наиме, др Вукосава Живковић и мр Валентина Вукмировић Стефановић презентовале су своја професионална искуства и знања у оквиру радионице под називом Креативнo тумачење песничких циклуса и збирки.

Професорке Живковић и Вукмировић Стефановић су на поменутом семинару изложиле своја достигнућа из редовне наставе и одржавања угледних и огледних часова на теме: синтетичка обрада циклуса народних песама о Марку Краљевићу; преплитање песничких збирки – лирских интимних дневника Канцонијер Франческа Петрарке и Ђулића и Ђулићаувелака Јована Јовановић Змаја; као и иновативни поступци у интерпретацији збирке песама Усправна земља Васка Попе. Поред практичних достигнућа, професорке Земунске гимназије су начиниле и вредан методички-методолошки план у вези са темом излагања, а који одговара на актуелна питања, дилеме и императиве савремене наставе српског језика и књижевности у основним и средњим школама.

Препуна слушаоница у оба термина предвиђена за излагање, честитке организатора, али, пре свега, усмене и писане речи хвале и задовољства колега из целе Србије, више су него јасан показатељ квалитета овогодишње стручне радионице наших професорки.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Записано је да су, у век и по дугом животу, у школи стасавали и даље име школе проносили: шахисти – Интернационални мајстор Петар Смедеревац и мајстор Томислав Перван...

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.