21.01.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Српски византијски хор и чалгија ''Мојсије Петровић'' у Земунској гимназији

Прослављајући Божић и ишчекујући Богојављење , 17.1.2015.године у 19 часова у Земунској гимназији, српски византијски хор и чалгија ''Мојсије Петровић'' одржао је концерт и уједно представио садржај свог новог цд издања ''Дванаест дана Божића''.

Концерт је организован у сарадњи са манастиром Светог архангела Гаврила у Земуну и израз је сарадње и отворености школе за културне потребе локалне друштвене средине . Концерт представља и наставак сарадње манастира и школе која је покренута циклусом трибина ''Школа за другог'' шк. 2011/2012. године .

Сања Штрбац

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Сава Шумновић (1896-1942.) - Велики српски сликар Сава Шуманивић завршио је свих осам разреда и матурирао у Земунској гимназији. Још као четворогодишњак био је заинтересован за сликарство. Његов професор цртања (како се тада говорило) Исидор Јунг упућивао га је у „импресионистичко сликање и то на начин Сезанов и Ван Гогов“, како је касније и сам Шумановић записао. Савин професор није имао већег сликарског дара, али је знао, по речима Каћуше Малетин, „да сремачком дерану покаже прави пут“.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.