26.01.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Литерарна секција још једном убедљиво најбоља

И ове школске године је литерарна секција Земунске гимназије учествовала на светосавским књижевним конкурсима различитих нивоа и поново је на свим победила!

Најмасовније и на највишем рангу свакако је оно које већ дуже од две деценије организује Друштво ``Свети Сава``, а на које се одазивају основне и средње школе из целе Србије и Републике Српске. У овогодишњој конкуренцији која је бројала неколико стотина радова, матуранткиње Земунске гимназије – Невена Јеремић и Милица Цар, обе ученице IV/4 разреда, освојиле су прво место, Невена за поезију, а Милица за прозни текст. Посебне похвале и признање додељено је и њиховом ментору професорки Вукосави Живковић.

Део из званичког електронског писма – обавештења гласи

Поштована госпођо Живковић,

Честитамо што су чак две Ваше ученице добиле прве награде на овогодишњем књижевном конкурсу Друштва "Свети Сава". Веома смо Вам захвални и на континуираном, може се рећи традиционалном учешћу Земунске гимназије на нашим конкурсима где су радови ваших ученика и по броју и по квалитету увек у врху.

За Друштво "Свети Сава",

Душан Зупан, председник

Републички жири, на чијем челу се нашла уважена професорка Филолошког факултета др Зона Мркаљ, истакао је у образложењу да су пресудну улогу у процени радова, осим естетског момента, одиграле уживљеност у дело Светога Саве, емотивна обојеност и изражајност, а све ове компоненте су биле присутне у делима награђених ученица Земунске гимназије. У препуној свечаној сали Народне библиотеке Србије 24. јануара ове године, Невена Јеремић и Милица Цар су прочитале своје радове и биле награђене громким аплаузом.

др Вукосава Живковић, проф. Земунске гимназије и организатор рада литерарне секције

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Горан Паскаљевић (1947.) - Познати филмски редитељ завршио је чувену филмску академију ФАМУ у Прагу. Паскаљевић је снимио тридесетак документарних, краткометражних и четрнаест целовечерњих филмова, од којих су скоро сви и учествовали и добијали признања и награде на највећим светским фестивалима (Кан, Берлин, Венеција, Торонто). За филм Буре барута добио је награду Европске филмске академије као најбољи европски филм 1999. Филмски часопис Вариетy га је уврстио 2001. године у пет најзначајнијих светских редитеља.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.