26.01.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Литерарна секција још једном убедљиво најбоља

И ове школске године је литерарна секција Земунске гимназије учествовала на светосавским књижевним конкурсима различитих нивоа и поново је на свим победила!

Најмасовније и на највишем рангу свакако је оно које већ дуже од две деценије организује Друштво ``Свети Сава``, а на које се одазивају основне и средње школе из целе Србије и Републике Српске. У овогодишњој конкуренцији која је бројала неколико стотина радова, матуранткиње Земунске гимназије – Невена Јеремић и Милица Цар, обе ученице IV/4 разреда, освојиле су прво место, Невена за поезију, а Милица за прозни текст. Посебне похвале и признање додељено је и њиховом ментору професорки Вукосави Живковић.

Део из званичког електронског писма – обавештења гласи

Поштована госпођо Живковић,

Честитамо што су чак две Ваше ученице добиле прве награде на овогодишњем књижевном конкурсу Друштва "Свети Сава". Веома смо Вам захвални и на континуираном, може се рећи традиционалном учешћу Земунске гимназије на нашим конкурсима где су радови ваших ученика и по броју и по квалитету увек у врху.

За Друштво "Свети Сава",

Душан Зупан, председник

Републички жири, на чијем челу се нашла уважена професорка Филолошког факултета др Зона Мркаљ, истакао је у образложењу да су пресудну улогу у процени радова, осим естетског момента, одиграле уживљеност у дело Светога Саве, емотивна обојеност и изражајност, а све ове компоненте су биле присутне у делима награђених ученица Земунске гимназије. У препуној свечаној сали Народне библиотеке Србије 24. јануара ове године, Невена Јеремић и Милица Цар су прочитале своје радове и биле награђене громким аплаузом.

др Вукосава Живковић, проф. Земунске гимназије и организатор рада литерарне секције

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Као и увек, лепо се осећам на месту где се успомене и стварност за мене укрштају. Са овом књигом осећам чак већу одговорност према ученицима и читању, али и изазов да управо ученицима понудим више. Већ сада се редујем новом сусрету!” (Давид Албахари, 10.11.1998.)

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.