25.03.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Сусрети гимназија Европе - истраживањем до боље наставе

Земунска гимназија организује у периоду од 23. до 27. марта Сусрете гимназија Европе. Учесници Сусрета су, поред наше школе, и Гимназија из Шкофја Локе у Словенији, Гимназија "Никола Тесла" из Будимпеште, Гимназија "Доситеј Обрадовић" из Темишвара и Гимназија "Јован Дучић" из Требиња. Током наредних дана биће представљени резултати добијени у склопу пројекта "Истраживањем до боље наставе".

Пројекат "Сусрети гимназија Европе - истраживањем до боље наставе" је од изузетне вредности, како у истраживачком, тако и у концепту примера добре праксе у научно-васпитном процесу, и као такав је подржан од Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Другог дана Сусрета гимназија, 24. марта, учесници су представили резултате пројекта "Истраживањем до боље наставе", затим су били на пријему код председника Скупштине општине Земун, Ненада Врањевца, након чега смо их, као добри домаћини, упознали са културно-историјским знаменитостима Земуна.

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Сава Шумновић (1896-1942.) - Велики српски сликар Сава Шуманивић завршио је свих осам разреда и матурирао у Земунској гимназији. Још као четворогодишњак био је заинтересован за сликарство. Његов професор цртања (како се тада говорило) Исидор Јунг упућивао га је у „импресионистичко сликање и то на начин Сезанов и Ван Гогов“, како је касније и сам Шумановић записао. Савин професор није имао већег сликарског дара, али је знао, по речима Каћуше Малетин, „да сремачком дерану покаже прави пут“.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.