31.03.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Велики успех Земунске гимназије на такмичењу „Књижевна олимпијада“

На окружном такмичењу „Књижевна олимпијада“, одржаном у суботу 28. марта у Филолошкој гимназији у Београду, ученици Земунске гимназије су постигли више него завидне резултате!

Ово такмичење подразумева демонстрацију знања у области науке о књижевности (пре свега теорије и историје књижевности), а освајање једног од прва три места у републици подразумева ослобађање од пријемног испита у низу друштвених факултета са добијањем максимума поена на упису. Земунски гимназијалци су убедљиво били најбољи у конкуренцији матураната, где су ученице 4/3 разреда Анђелија Милићевић и Настасија Бјелановић (ментор: проф. Вукосава Живковић) освојиле прва два места и пласирале се на републичко такмичење, које ће бити средином маја у Сремским Карловцима. Такође, сјајан резултат у конкуренцији ђака првог разреда и пласман на републичко такмичење остварила је и Мелани Мркела, ученица 1/8 (ментор проф. Милана Сувачаров).

Честитке и висок број бодова освојиле су у ученице наше школе: Јелена Кељаћ 1/6 (ментор проф. Милана Сувачаров), Тијана Мићановић 3/2 (ментор проф. Нада Караић), Николина Ступар 3/3 (ментор проф. Биљана Јурјевић) и Тијана Зекановић 4/3 (ментор: проф. Вукосава Живковић).

Свака част!!!!!

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.