07.04.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Меморијални турнир „Милен Рашевић“

Ученички парламент Земунске гимназије организује велики школски турнир у знак сећања на нашег преминулог ученика Милена Рашевића.

Турнир ће се одржати током два викенда, 25. и 26. априла као и 9. и 10. маја, на теренима Основне школе „Мајка Југовића“. Организоваће се такмичења у три спорта: фудбал (5+1), баскет (3 на 3) и одбојка. Пријаве за турнир достављати до 21. априла код: Светлане Бјелан I4, Вујоша Каљевића и Бориса Мијатовића II3, Александра Васиљевићa и Јована Прапорског III7 и Милоша Обреновића IV5.

Котизације за пријаву екипа су: за фудбал и одбојку 1200 динара, за баскет 600 динара.

Жреб за турнир ће бити одржан 22. априла у свечаној сали Земунске гимназије.

Такмичења у свим спортовима ће бити подељена по разредима и одржаваће се сваког дана турнира. Екипе морају бити из истог одељења (одељење ће бити и назив екипе). Исти тим ће моћи да се такмичи у највише два спорта.

Оно што посебно желимо да напоменемо је да ће један део прихода бити прослеђен породици нашег друга Милена Рашевића.

Светлана Станић IV/10

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Мирослав Поповић (1926-1985.) - Приповедач и романсијер, предавао је у нашој школи руски језик. На страницама Поповићевих књига живе: доктор Вајс којим се поносе сви паланчани, и Јевреји и не-Јевреји, добри прота Петровачки; Невенка и Албрехтови; пробијају се кроз живот мајстор Тајбл и Давид Блануша; одбојни рустикални кочијаш Јеврем и Барухови; огрезли у снази победника прелазе свој пут од наследника до злочинаца Вили Пфајфер и Едуард Цајферт.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.