15.04.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Књижевни конкурс за средњошколце - Идућ` учи у векове гледа

Почетак: 4 Апр 2015

Крај конкурса: 8 Маj 2015

Задужбина “Доситеј Обрадовић” расписала је 11. књижевни конкурс за ученике средњих школа “Идућ` учи, у векове гледа”. Тема, обим и форма рада су слободни (проза, поезија, драмски текст, есеј), а ученици инспирацију увек треба да траже у Доситејевом делу, речи и поруци. На конкурсу могу да учествују ученици средњих школа из Србије, заграничја и дијаспоре, радовима писаним на српском језику. Задужбина “Доситеј Обрадовић” објавила је до сада две збирке награђених радова на конкурсу “Идућ' учи, у векове гледа” (2005-2008. и 2009-2012). Резултати 11. конкурса биће објављени до краја маја. Награде ће бити уручене на пригодној свечаности у Задужбини “Доситеј Обрадовић” у Београду, уз обилазак места везаних за Доситејев боравак у Београду. Крајњи рок за пријем радова је 8. мај 2015. године. Радове треба слати на адресу: Задужбина “Доситеј Обрадовић”, Змај Јовина 4/II, 11000 Београд, с напоменом “За конкурс Идућ' учи, у векове гледа”.

Обавезно треба доставити: име и презиме ученика, име и презиме професора, назив школе, место и контакт телефон.

Телефон за информације: 011/32-82-240, 011/32-82-254; е-mail: zaduzbinadositej@open.telekom.rs; info@dositejeva–zaduzbina.rs (контакт особе: Вероника Станић и Бојана Томовић).

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Горан Паскаљевић (1947.) - Познати филмски редитељ завршио је чувену филмску академију ФАМУ у Прагу. Паскаљевић је снимио тридесетак документарних, краткометражних и четрнаест целовечерњих филмова, од којих су скоро сви и учествовали и добијали признања и награде на највећим светским фестивалима (Кан, Берлин, Венеција, Торонто). За филм Буре барута добио је награду Европске филмске академије као најбољи европски филм 1999. Филмски часопис Вариетy га је уврстио 2001. године у пет најзначајнијих светских редитеља.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.