15.04.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Књижевни конкурс за средњошколце - Идућ` учи у векове гледа

Почетак: 4 Апр 2015

Крај конкурса: 8 Маj 2015

Задужбина “Доситеј Обрадовић” расписала је 11. књижевни конкурс за ученике средњих школа “Идућ` учи, у векове гледа”. Тема, обим и форма рада су слободни (проза, поезија, драмски текст, есеј), а ученици инспирацију увек треба да траже у Доситејевом делу, речи и поруци. На конкурсу могу да учествују ученици средњих школа из Србије, заграничја и дијаспоре, радовима писаним на српском језику. Задужбина “Доситеј Обрадовић” објавила је до сада две збирке награђених радова на конкурсу “Идућ' учи, у векове гледа” (2005-2008. и 2009-2012). Резултати 11. конкурса биће објављени до краја маја. Награде ће бити уручене на пригодној свечаности у Задужбини “Доситеј Обрадовић” у Београду, уз обилазак места везаних за Доситејев боравак у Београду. Крајњи рок за пријем радова је 8. мај 2015. године. Радове треба слати на адресу: Задужбина “Доситеј Обрадовић”, Змај Јовина 4/II, 11000 Београд, с напоменом “За конкурс Идућ' учи, у векове гледа”.

Обавезно треба доставити: име и презиме ученика, име и презиме професора, назив школе, место и контакт телефон.

Телефон за информације: 011/32-82-240, 011/32-82-254; е-mail: zaduzbinadositej@open.telekom.rs; info@dositejeva–zaduzbina.rs (контакт особе: Вероника Станић и Бојана Томовић).

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Записано је да су, у век и по дугом животу, у школи стасавали и даље име школе проносили: математичари - Лаза Тадић, Јован Карамата, Војислав Авакумовић, Златко Мамузић,Станимир Фемпл и други...

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.