08.05.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Литерарна секција Земунске гимназије – још један велики успех

Скоро две пуне деценије, колико укупно трају Књижевни сусрети "Гордана Брајовић" и истоимена литерарна награда, наша школа осваја водећа места. Тако је било и овог пролећа.

Матуранткиње Земунске гимназије Милица Цар и Невена Јеремић добитнице су друге републичке награде за прозу и посебне похвале за поезију "Гордана Брајовић". Милица Цар је ово престижно признање, које се иначе додељује за поезију и прозу у свим категоријама, освојила за узраст од првог до четвртог разреда средње школе за приповетку под називом Крчма. У истој категорији, Невена Јеремић је похваљена за песму Кренуо је голобради путник. Ментор обема ученицима била је проф. Вукосава Живковић.

У организацији компаније Новости и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, награде су им уручене у суботу 25. априла у Центру за културу и уметност у Алексинцу.

У низу овогодишњих републичких и међународних награда ово је још једно велико БРАВО за Милицу и Невену!

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Мирослав Поповић (1926-1985.) - Приповедач и романсијер, предавао је у нашој школи руски језик. На страницама Поповићевих књига живе: доктор Вајс којим се поносе сви паланчани, и Јевреји и не-Јевреји, добри прота Петровачки; Невенка и Албрехтови; пробијају се кроз живот мајстор Тајбл и Давид Блануша; одбојни рустикални кочијаш Јеврем и Барухови; огрезли у снази победника прелазе свој пут од наследника до злочинаца Вили Пфајфер и Едуард Цајферт.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.