08.05.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Литерарна секција Земунске гимназије – још један велики успех

Скоро две пуне деценије, колико укупно трају Књижевни сусрети "Гордана Брајовић" и истоимена литерарна награда, наша школа осваја водећа места. Тако је било и овог пролећа.

Матуранткиње Земунске гимназије Милица Цар и Невена Јеремић добитнице су друге републичке награде за прозу и посебне похвале за поезију "Гордана Брајовић". Милица Цар је ово престижно признање, које се иначе додељује за поезију и прозу у свим категоријама, освојила за узраст од првог до четвртог разреда средње школе за приповетку под називом Крчма. У истој категорији, Невена Јеремић је похваљена за песму Кренуо је голобради путник. Ментор обема ученицима била је проф. Вукосава Живковић.

У организацији компаније Новости и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, награде су им уручене у суботу 25. априла у Центру за културу и уметност у Алексинцу.

У низу овогодишњих републичких и међународних награда ово је још једно велико БРАВО за Милицу и Невену!

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.