08.05.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Литерарна секција Земунске гимназије – још један велики успех

Скоро две пуне деценије, колико укупно трају Књижевни сусрети "Гордана Брајовић" и истоимена литерарна награда, наша школа осваја водећа места. Тако је било и овог пролећа.

Матуранткиње Земунске гимназије Милица Цар и Невена Јеремић добитнице су друге републичке награде за прозу и посебне похвале за поезију "Гордана Брајовић". Милица Цар је ово престижно признање, које се иначе додељује за поезију и прозу у свим категоријама, освојила за узраст од првог до четвртог разреда средње школе за приповетку под називом Крчма. У истој категорији, Невена Јеремић је похваљена за песму Кренуо је голобради путник. Ментор обема ученицима била је проф. Вукосава Живковић.

У организацији компаније Новости и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, награде су им уручене у суботу 25. априла у Центру за културу и уметност у Алексинцу.

У низу овогодишњих републичких и међународних награда ово је још једно велико БРАВО за Милицу и Невену!

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Рашко Димитријевић (1898-1988.) - Предавао је француски језик у нашој школи од 1924-1930. године. Поред објављених радова Рашко Димитријевић био је, првенствено, беседник. Његове предавања на Филозофском факултету су посећивали студенти разних факултета. Његова реч је опчињавала, те су га без даха једнако слушали будући професори писци, лекари, правници, инжењери.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.