18.05.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Меморијални турнир „Милен Рашевић“

Крајем априла и почетком маја (25. и 26. априла као и 09. и 10. маја), на теренима Основне школе „Мајка Југовића“, у организацији Ученичког парламента Земунске гимназије, организован је Меморијални турнир „Милен Рашевић“.

Турнир је организован у три спорта: фудбалу (учествовалo 31 екипa), баскету (учествовало 25 екипа) и одбојци (учествовало 14 екипа).

Иако резултати нису били у првом плану, већ дружење и игра, на турниру су победиле екипе:

Фудбал: одељење IV6. У веома узбудљивом финалу су победили одељење IV5 резултатом 2:1 и то голом Дариа Тестена у последњим секундама финала.

Треће место је освојило одељење IV8. У борби за треће место победили су екипу састављену од ученика првог разреда после бољег извођења пенала.

Одбојка: одељење II5. У финалу су победили одељење IV2, резултатом 2:1 у сетовима.

Баскет: одељење IV1. У финалу су победили одељење II6 а у борби за треће место III7 је победило IV2.

Током трајања турнира одигране су и две ревијалне фудбалске утакмице. Прву утакмицу су одиграли ученици Миленовог одељења IV9 и Миленови другари из краја. Другу ревијалну утакмицу одиграли су организатори турнира и професори Земунске гимназије. Резултат ове занимљиве и на тренутке веома забавне утакмице, иако резултат није у првом плану, је био 2:2.

Ученици и професори су одиграли и ревијалну утакмицу у баскету и одбојци. Резултат утакмице у баскету не бисмо спомињали, будући да је разлика у корист професора била велика. Одбојкашка утакмица је била далеко неизвеснија. Екипа професора у саставу Вера Перић, Биљана Јаковљевић, Сања Каљевић, Зорица Перовић, Мирјана Благојевић, Саша Порубски и Дарко Радовановић, је после велике борбе победила са 2:1 у сетовима.

Организатори турнира су нас замолили да се захвалимо професорима Земунске гимназије који су посетили турнир и играли утакмице, Биљани Јаковљевић, Сањи Каљевић, Сањи Штрбац, Вукици Грбић, Вери Перић, Мирјани Благојевић, Татјани Ивковић, Виолети Вукин, Јелени Грујичић, Дарку Радовановићу, Бошку Милосављевићу, Млађану Јанковићу, Саши Порубском, Владимиру Комненовићу, Славиши Шкору, Дејану Тмушићу и мистериозном играчу са бројем 3 на дресу.

Такође, организатори желе да се захвале Ликовној секцији и професору Војиславу Клачару који су урадили плакат за најаву турнира.

Турнир је био организован на веома високом нивоу. Похвалили бисмо организаторе, чланове парламента: Обреновић Милоша, Поповицки Уроша, Златић Николу, Чодановић Николију, Прапорски Јована, Васиљевић Александра, Мијатовић Бориса, Каљевић Вујоша, Жикић Момчила, Бјелан Светлану.

Било је то неколико дана препуних дружења, спорта, смеха али и озбиљности. Надамо се да ће овај турнир постати традиционалан. Сви учесници су својим залагањем и понашањем показали да би то веома волели.

Албум можете да погледате овде

Новинарска секција

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.