05.06.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Драмска секција Земунске гимназије ће у уторак, 9.јуна 2015.године у позоришту “Пинокио” у 20 сати одиграти позоришну представу “Овога пута неко је близу"

Драмска секција Земунске гимназије ће у уторак, 9.јуна 2015.године у позоришту “Пинокио” у 20 сати одиграти позоришну представу “Овога пута неко је близу”.

Цена карте је 300 динара, а сав приход биће уплаћен на рачун за лечење Нине Спремовић, ученице Архитектонске школе у Београду.

Представа је ауторска и настала је из низа истинитих прича чији је сведок Земунска гимназија. У сећање на акцију “Срце за Марка” од које је прошло 10 година, са намером да пробуди свест, али и савест свих људи, да проговори о проблемима у завештавању органа и трансплантација, драмска секција Земунске гимназије створила је у новембру 2014.године ову представу.

Ожалошћени што се њихов текст показао као тренутна збиља Нине и њене породице, школе и клуба, ови млади људи решили су да помогну својој другарици.

Позориште “Пинокио” придружило се акцији и уступило позоришну салу Земунској гимназији.

Њихова опомена да је “Овога пута неко близу” стигла је касније до људи него што им је била намера. Надају се само да ће за Нину заиграти на време. Дођите да играмо за Нину!

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Сава Шумновић (1896-1942.) - Велики српски сликар Сава Шуманивић завршио је свих осам разреда и матурирао у Земунској гимназији. Још као четворогодишњак био је заинтересован за сликарство. Његов професор цртања (како се тада говорило) Исидор Јунг упућивао га је у „импресионистичко сликање и то на начин Сезанов и Ван Гогов“, како је касније и сам Шумановић записао. Савин професор није имао већег сликарског дара, али је знао, по речима Каћуше Малетин, „да сремачком дерану покаже прави пут“.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.