11.06.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Секцијa THEАTRUM NOSTRUM на Сицилији

Ученици Земунске гимназије постигли су велики успех на XXI Интернационалном фестивалу класичног театра младих (http://www.festivaldeigiovanipalazzolo.it/) на Сицилији, маја ове године. Секција THEАTRUM NOSTRUM Земунске гинмазије наступила је у старом грчком позоришту, у Палацоло Акреиде 20. маја 2015. са комедијом ХВАЛИСАВИ ВОЈНИК Тита Макција Плаута и побрала аплаузе, иако нико од присутних гледалаца није разумео наш језик. Својим сугестивним извођењем млади глумци из Земуна показали су да језик никад није препрека за уметност и комуникацију. После представе деца су добила овације и Bravissimo!!!! им је упућено много пута. Остали учесници, професори и деца-глумци из других европских земаља, када би чули да су то та деца из Србије, узвикивали би: "Serbi, Serbi, bravo!!!" и аплаудирали.

"Сви смо једнако узбуђени, а мени је ово најлепши дан у животу!", изјавио је Павле Мијуца (Сцеледро) после изласка са сцене. Наравно, професорка Наташа је плакала, али од среће: "Децo, стварно сте вредно радили и заслужили сте све ово!!!"

"Боравак на овом италијанском острву свима ће нам остати у незаборавном сећању, јер смо упознали много вршњака из читаве Европе, са којима ћемо, надамо се, остати у контакту.", рекао је Лазар Тешић (Пиргополиник), на шта је остатак екипе, уз смех, додао: "И вршњакиња, Лазаре!!!! Са Сицилије!!!!" Наравно, било је ту и суза за крај.

"Без наше професорке Бојане, били бисмо кaо да смо с Марса пали. Ту највише мислим на јурњаву по римском аеродрому, а и на све остало. A ту је и директор Милош као подршка", сећа се професорка Наташа Павловић.

Пет дана на Сицилији је брзо прошло.

Сви се надају да их исти доживљај чека и следеће године, али до тада треба опет вредно радити.

Фото репортажу са овог догађања можете погледати овде.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Горан Паскаљевић (1947.) - Познати филмски редитељ завршио је чувену филмску академију ФАМУ у Прагу. Паскаљевић је снимио тридесетак документарних, краткометражних и четрнаест целовечерњих филмова, од којих су скоро сви и учествовали и добијали признања и награде на највећим светским фестивалима (Кан, Берлин, Венеција, Торонто). За филм Буре барута добио је награду Европске филмске академије као најбољи европски филм 1999. Филмски часопис Вариетy га је уврстио 2001. године у пет најзначајнијих светских редитеља.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.