11.06.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Секцијa THEАTRUM NOSTRUM на Сицилији

Ученици Земунске гимназије постигли су велики успех на XXI Интернационалном фестивалу класичног театра младих (http://www.festivaldeigiovanipalazzolo.it/) на Сицилији, маја ове године. Секција THEАTRUM NOSTRUM Земунске гинмазије наступила је у старом грчком позоришту, у Палацоло Акреиде 20. маја 2015. са комедијом ХВАЛИСАВИ ВОЈНИК Тита Макција Плаута и побрала аплаузе, иако нико од присутних гледалаца није разумео наш језик. Својим сугестивним извођењем млади глумци из Земуна показали су да језик никад није препрека за уметност и комуникацију. После представе деца су добила овације и Bravissimo!!!! им је упућено много пута. Остали учесници, професори и деца-глумци из других европских земаља, када би чули да су то та деца из Србије, узвикивали би: "Serbi, Serbi, bravo!!!" и аплаудирали.

"Сви смо једнако узбуђени, а мени је ово најлепши дан у животу!", изјавио је Павле Мијуца (Сцеледро) после изласка са сцене. Наравно, професорка Наташа је плакала, али од среће: "Децo, стварно сте вредно радили и заслужили сте све ово!!!"

"Боравак на овом италијанском острву свима ће нам остати у незаборавном сећању, јер смо упознали много вршњака из читаве Европе, са којима ћемо, надамо се, остати у контакту.", рекао је Лазар Тешић (Пиргополиник), на шта је остатак екипе, уз смех, додао: "И вршњакиња, Лазаре!!!! Са Сицилије!!!!" Наравно, било је ту и суза за крај.

"Без наше професорке Бојане, били бисмо кaо да смо с Марса пали. Ту највише мислим на јурњаву по римском аеродрому, а и на све остало. A ту је и директор Милош као подршка", сећа се професорка Наташа Павловић.

Пет дана на Сицилији је брзо прошло.

Сви се надају да их исти доживљај чека и следеће године, али до тада треба опет вредно радити.

Фото репортажу са овог догађања можете погледати овде.

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Милан Бесарабић (1908.) - Вајар, песник, педагог и карикатуриста, Милан Бесарабић предавао је у нашој школи ликовну уметност од 1951. до 1957. године. Оснивач је школе карикатуре у Земунској гимназији. Поред педагошког рада објавио је три збирке песама, а истовремено ваја, слика и компонује. Носилац је бројних дмаћих и страних признања, посебно освојених у Италији, Канади и Бугарској.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.