11.06.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Секцијa THEАTRUM NOSTRUM на Сицилији

Ученици Земунске гимназије постигли су велики успех на XXI Интернационалном фестивалу класичног театра младих (http://www.festivaldeigiovanipalazzolo.it/) на Сицилији, маја ове године. Секција THEАTRUM NOSTRUM Земунске гинмазије наступила је у старом грчком позоришту, у Палацоло Акреиде 20. маја 2015. са комедијом ХВАЛИСАВИ ВОЈНИК Тита Макција Плаута и побрала аплаузе, иако нико од присутних гледалаца није разумео наш језик. Својим сугестивним извођењем млади глумци из Земуна показали су да језик никад није препрека за уметност и комуникацију. После представе деца су добила овације и Bravissimo!!!! им је упућено много пута. Остали учесници, професори и деца-глумци из других европских земаља, када би чули да су то та деца из Србије, узвикивали би: "Serbi, Serbi, bravo!!!" и аплаудирали.

"Сви смо једнако узбуђени, а мени је ово најлепши дан у животу!", изјавио је Павле Мијуца (Сцеледро) после изласка са сцене. Наравно, професорка Наташа је плакала, али од среће: "Децo, стварно сте вредно радили и заслужили сте све ово!!!"

"Боравак на овом италијанском острву свима ће нам остати у незаборавном сећању, јер смо упознали много вршњака из читаве Европе, са којима ћемо, надамо се, остати у контакту.", рекао је Лазар Тешић (Пиргополиник), на шта је остатак екипе, уз смех, додао: "И вршњакиња, Лазаре!!!! Са Сицилије!!!!" Наравно, било је ту и суза за крај.

"Без наше професорке Бојане, били бисмо кaо да смо с Марса пали. Ту највише мислим на јурњаву по римском аеродрому, а и на све остало. A ту је и директор Милош као подршка", сећа се професорка Наташа Павловић.

Пет дана на Сицилији је брзо прошло.

Сви се надају да их исти доживљај чека и следеће године, али до тада треба опет вредно радити.

Фото репортажу са овог догађања можете погледати овде.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Давид Албахари (1948.) - Ученик Гиманзије, а сада дописни члан Српске академије наука и уметности, Албахари, поред бројних превода објавио је више књига приповедака и романа (Породично време, Судија Димитријевић, Циник, Снежни човек, Пијавице). За роман Мамац добио је Нинову награду и Балканику. Дела су му превођена на многе светске језике.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.