23.06.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Заједно до осмеха-настава грађанског васпитања

Ученици другoг разреда (2/4 носиоци акције и 2/2 подршка акције) су у оквиру наставе грађанског васпитања, 11 јуна 2015. године, у трајању од два школска часа реализовали акцију Заједно до осмеха. Акција је одржана у читаоници Земунске гимназије и односила се на повећање нивоа социјалне укључености корисника социјалне заштите из Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју града Београда,кроз пружање едукативних и забавних садржаја. (www.centarbgd.edu.rs/news/inkluzivna-poseta-zemunskoj-gimnaziji). У оквиру осмишљавања акције ученици су препознали да је циљна група осетљива, да деци и омладини ометених у развоју, а посебно деци у развоју, поред решавања егзистенцијалних питања веома је значајан сваки вид социјалне и психолошке подршке у превазилажењу тешкоћа. Након обимне припреме, и подршке од стране управе, добродошлицу им је пожелео директор школе Милош Бјелановић и координатор акције ученица Сара Николић. У акцији су учествовали и ученици који похађају веронауку заједно са својим предметним наставником Дарком Радовановићем, који је својим учешћем допринео забавном делу програма. Ученици и корисници из Центра су радо учествовали у радионичарском и забавном делу акције. Корисници Центра су разговарали са нашим ученицима о својим тешкоћама, и заједно активно учествовали у радионицама. У току акције остварила се одлична интеракција са свим учесницима, при чему смо успели да их мотивишемо да се креативно изразе у планираним активностима. Обострано задовољство, насмејана и задовољна лица свих учесника, а и речи њихових васпитача: Хвала вама на радости коју сте подарили овој деци, исказују захвалност и потврђују да смо одлично осмилили и реализовали нашу акцију.Надамо се да ће време и активности које смо заједно спровели са њима помоћи да се успешније носимо и изналазимо начине ради превазилажења тешкоћа. Ова акција је подстицај за остваривање даље сарадње са децом и омладином ометеном у развоју, као и укључивање већег броја ученка гимназије у реализацији оваквих акција.

Зорица Перовић, професор грађанског васпитања

Да ово дружење буде задовољство за све присутне потрудили су се наши музичари: Петар Атлагић, Бора Мијатовић, Дарко Радовановић и Бобар Игњат – мађионичар.

Ученици:

Богдан: Веома поучно искуство!

Лука: Променили су ми поглед на живот!

Јована: Њихов хендикеп их не разликује од нас. Веома леп осећај!

Анастасија: Поновила бих дружење. Искрено се надам да ћемо то урадити поново!

Миња: Волелa бих да се свакодневно дружимо са овом децом јер ме то чини срећном. Они су дивни!

Фото репортажу са овог догађања можете погледати овде.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Записано је да су, у век и по дугом животу, у школи стасавали и даље име школе проносили: шахисти – Интернационални мајстор Петар Смедеревац и мајстор Томислав Перван...

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.