09.10.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Посетили смо Војни музеј у Београду

На једном од првих часова историје почетком ове школске године, професорка нас је упитала: „Да ли знате како изгледају најстарије пушке, аркебузе и мушкете“? Тако се у одељењу III/4 родила идеја о посети Војном музеју на Калемегдану. Позвани су и остали ученици трећег разреда друштвено-језичког смера, а придружило се и пар природњака.

Пријатна септембарска температура од 33' Целзијусове скале ;) није нас омела да у тај уторак, 15. у месецу, после наставе, продужимо до Калемегдана. Пред Градском библиотеком у Кнез Михаиловој улици, пар нас је, са професорком, срело бившег матуранта Земунске гимназије, Стефана Мијатовића, који је тренутно студент треће године Медицинског факултета у Београду. Сећајући се како је Стефан дугогодишњи мачевалац, професорка га је упитала: „Да ли си вољан да нам се придружиш?“ Његова зналачка објашњења и занимљив начин излагања увелико су допринели да нам обилазак Војног музеја остане у добром сећању.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Станимир Фемпл (1903-1968.) - Станимир Фемпл био је ученик Земунске гимназије,а касније и професор (1933-1948), када је отишао на Електротехнички факултет. О Станимиру Фемплу, као наставнику и матеметичару његов ученик, Златко Мамузић, познати математичар рекао је: „Најснажнији утицај на математички развитак читаве генерације извршила је настава професора Фемпла. Његова настава математике била је прожета поезијом.“

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.