09.10.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Посетили смо Војни музеј у Београду

На једном од првих часова историје почетком ове школске године, професорка нас је упитала: „Да ли знате како изгледају најстарије пушке, аркебузе и мушкете“? Тако се у одељењу III/4 родила идеја о посети Војном музеју на Калемегдану. Позвани су и остали ученици трећег разреда друштвено-језичког смера, а придружило се и пар природњака.

Пријатна септембарска температура од 33' Целзијусове скале ;) није нас омела да у тај уторак, 15. у месецу, после наставе, продужимо до Калемегдана. Пред Градском библиотеком у Кнез Михаиловој улици, пар нас је, са професорком, срело бившег матуранта Земунске гимназије, Стефана Мијатовића, који је тренутно студент треће године Медицинског факултета у Београду. Сећајући се како је Стефан дугогодишњи мачевалац, професорка га је упитала: „Да ли си вољан да нам се придружиш?“ Његова зналачка објашњења и занимљив начин излагања увелико су допринели да нам обилазак Војног музеја остане у добром сећању.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

NEDELJA FILOZOFIJE

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Записано је да су, у век и по дугом животу, у школи стасавали и даље име школе проносили: позориште – Тања Бељакова, Бранка Петрић, Љиљана Крстић, Јелена Вологоцева, Рахела Ферари, Никола Андрић, Јован Суботић, Јосип Кулунџић ...

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.