09.10.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Посетили смо Војни музеј у Београду

На једном од првих часова историје почетком ове школске године, професорка нас је упитала: „Да ли знате како изгледају најстарије пушке, аркебузе и мушкете“? Тако се у одељењу III/4 родила идеја о посети Војном музеју на Калемегдану. Позвани су и остали ученици трећег разреда друштвено-језичког смера, а придружило се и пар природњака.

Пријатна септембарска температура од 33' Целзијусове скале ;) није нас омела да у тај уторак, 15. у месецу, после наставе, продужимо до Калемегдана. Пред Градском библиотеком у Кнез Михаиловој улици, пар нас је, са професорком, срело бившег матуранта Земунске гимназије, Стефана Мијатовића, који је тренутно студент треће године Медицинског факултета у Београду. Сећајући се како је Стефан дугогодишњи мачевалац, професорка га је упитала: „Да ли си вољан да нам се придружиш?“ Његова зналачка објашњења и занимљив начин излагања увелико су допринели да нам обилазак Војног музеја остане у добром сећању.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

„Не постоји ништа узбудљивије од повратка на место које је остало у човеку, и носи се као драгоценост. Нису у питању само рачи и осећања, већ нешто неизрециво, оно што човеку казује да је тамо где заправо треба да буде. Сваки повратак у Гимназију је само долазак на то место са којег никада нисам отишао.“ (Давид Албахари 31.03.1997.)

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.