02.12.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Земунска срцем за вас

Матуранти Земунске гимназије, вођени професорком Зорицом Перовић, организовали су у уторак 24.11.2015. године акцију „Земунска срцем за вас“ у којој су показали своју хуманост. Ученици су посетили дом за старе „Мелиорвита“ у Земуну, где су приредили забавни програм за станаре дома.

Добродошлицу нам је пожелела Љиљана Филиповић, социјална радница. Бојан Корица, координатор акције, је лепим речима дивно започео приредбу, а Милица Милуновић је водила програм и забављала наше старије другаре између тачака. Нађа Јевтић и Јелена Лековић рецитовале су најлепше песме наших најзначајнијих песника, „Санта Мариа дела Салуте“ Лазе Костића и „На потоку“ Алексе Шантића.

Кориснике дома су забављали Марија Гагић и Ђуро Кукић својом веселом музичком тачком изводећи различите песме, од старих хитова као што је „Девојко мала“, до новијих балада као што је „Лутка“. Интересантна је била и изведба „Сократове одбране“ коју су одлично одглумили ученици одељења 4-7, Митра Степић, Миа Лазаревић, Срђан Бјелић, Марија Колунџић, Сања Милчић и Бане Аврамовић.

Након приредбе, ученици су се дружили са корисницима дома, а такође су заједно уживали и у послужењу које је обезбедила пекара „Кестен“. Земунска гимназија је поклонила дому цвеће, које ће их подсећати на дивно дружење. Из дома, ученици су изашли весели и пуни инспирације за неку наредну акцију.

Дом пензионера „Бежанијска коса“ угостио је у оквиру ове акције фолклорну секцију наше школе, коју води професорка Драгана Аџић. Чланови секције показали су корисницима дома своје умеће и забављали их најлепшим кореографијама.

Захваљујемо се домовима за старе „Мелиорвита“ и „Бежанијска коса“ на гостопримству и директору Земунске гимназије Милошу Бјелановићу на пруженој помоћи, без које не бисмо успели да реализујемо акцију.

Нађа Јевтић IV9

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.