02.12.2015.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Земунска срцем за вас

Матуранти Земунске гимназије, вођени професорком Зорицом Перовић, организовали су у уторак 24.11.2015. године акцију „Земунска срцем за вас“ у којој су показали своју хуманост. Ученици су посетили дом за старе „Мелиорвита“ у Земуну, где су приредили забавни програм за станаре дома.

Добродошлицу нам је пожелела Љиљана Филиповић, социјална радница. Бојан Корица, координатор акције, је лепим речима дивно започео приредбу, а Милица Милуновић је водила програм и забављала наше старије другаре између тачака. Нађа Јевтић и Јелена Лековић рецитовале су најлепше песме наших најзначајнијих песника, „Санта Мариа дела Салуте“ Лазе Костића и „На потоку“ Алексе Шантића.

Кориснике дома су забављали Марија Гагић и Ђуро Кукић својом веселом музичком тачком изводећи различите песме, од старих хитова као што је „Девојко мала“, до новијих балада као што је „Лутка“. Интересантна је била и изведба „Сократове одбране“ коју су одлично одглумили ученици одељења 4-7, Митра Степић, Миа Лазаревић, Срђан Бјелић, Марија Колунџић, Сања Милчић и Бане Аврамовић.

Након приредбе, ученици су се дружили са корисницима дома, а такође су заједно уживали и у послужењу које је обезбедила пекара „Кестен“. Земунска гимназија је поклонила дому цвеће, које ће их подсећати на дивно дружење. Из дома, ученици су изашли весели и пуни инспирације за неку наредну акцију.

Дом пензионера „Бежанијска коса“ угостио је у оквиру ове акције фолклорну секцију наше школе, коју води професорка Драгана Аџић. Чланови секције показали су корисницима дома своје умеће и забављали их најлепшим кореографијама.

Захваљујемо се домовима за старе „Мелиорвита“ и „Бежанијска коса“ на гостопримству и директору Земунске гимназије Милошу Бјелановићу на пруженој помоћи, без које не бисмо успели да реализујемо акцију.

Нађа Јевтић IV9

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Записано је да су, у век и по дугом животу, у школи стасавали и даље име школе проносили: математичари - Лаза Тадић, Јован Карамата, Војислав Авакумовић, Златко Мамузић,Станимир Фемпл и други...

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.