14.03.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Драмска секција Земунске гимназије у Будимпешти

Драмска секција (надамо се да сте и ви већ свесни да смо више позориште, него секција) и ове године спрема нову представу. „Екскурзија - с оне стране разума“ допашће се и вама, као што се допала и гимназијалцима у Будимпешти. Одиграли смо 8. марта 2016. године премијеру у српској гимназији „Никола Тесла“ у Будимпешти у оквиру Сусрета гимназија.

Привилегија и част је била представљати Земунску гимназију и бити на сцени и међу пријатељима, чији смо ми домаћини били прошле године.

Ми смо уживали и на свим пробама, и на премијери, као и на дружењу са пријатељима које је уследило после наше представе. Сарадња са драмском секцијом српске гимназије из Будимпеште већ је традиција наше трупе. Пре нашег играња имали смо прилике да одгледамо њихову представу „Шмизле о мушкарцима“. Смех, позитивна атмосфера и још јача пријатељства обележила су наше путовање.

Радујемо се премијери у Земуну која ће бити врло брзо!

Играћемо за вас и потом отићи на Позоришне сусрете у Крагујевац, као и сваке године!

Наша представа је ауторска. Глумаца на сцени је 15. Један аутобус и пуно кофера. Смех је у нама и са нама.

До премијере у Земуну уживајте у фотографијама.

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

У последњих неколико година обновљено је Соколско планинарско друштво и активно се пење на све планине Србије. Издвојио се у планинарењу Игор Скендер који се 2005. године, као најмлађи члан високогорске српске експедиције попео на Аконкагву, највиши врх Јужне Америке и на крову тог дела света развио заставицу Земунске гимназије. Нажалост Игор је несретним случајем на експедицији у Француској изгубио живот марта 2011.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.