28.03.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Посета Народној библиотеци Србије

Петоро ученика наше школе и професор Бошко Милосављевић посетили су Народну библиотеку Србије, у раним јутарњим часовима 18. марта.

Након кратког боравка у Храму Светог Саве, упутили су се у библиотеку, где су прво посетили изложбу о хронологији рада ове наше институције.

Веома љубазан водич кроз библиотеку, Милан, за кога се чини да је у непосредним рођачким односима ( такорећи блиским ) са професором Милосављевићем, ђацима је прво показао читаонице библиотеке, а затим и легате.

У легату Милоша Црњанског професор Бошко показао је ђацима предмете који су били у власништву писца, ретка издања и друге раритете који су у вези са животом најбољег српског књижевника свију времена.

Након тога, ђаци су обишли и одељење за конзервацију, где су били привилеговани да виде јако ретке примерке рукописних средњевековних књига које су за ту прилику изнесене из специјалног сефа.

Након тога , а после искрених израза захвалности, ђаци и професор Милосављевић вратили су се у Земун.

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Станимир Фемпл (1903-1968.) - Станимир Фемпл био је ученик Земунске гимназије,а касније и професор (1933-1948), када је отишао на Електротехнички факултет. О Станимиру Фемплу, као наставнику и матеметичару његов ученик, Златко Мамузић, познати математичар рекао је: „Најснажнији утицај на математички развитак читаве генерације извршила је настава професора Фемпла. Његова настава математике била је прожета поезијом.“

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.