28.03.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Посета Народној библиотеци Србије

Петоро ученика наше школе и професор Бошко Милосављевић посетили су Народну библиотеку Србије, у раним јутарњим часовима 18. марта.

Након кратког боравка у Храму Светог Саве, упутили су се у библиотеку, где су прво посетили изложбу о хронологији рада ове наше институције.

Веома љубазан водич кроз библиотеку, Милан, за кога се чини да је у непосредним рођачким односима ( такорећи блиским ) са професором Милосављевићем, ђацима је прво показао читаонице библиотеке, а затим и легате.

У легату Милоша Црњанског професор Бошко показао је ђацима предмете који су били у власништву писца, ретка издања и друге раритете који су у вези са животом најбољег српског књижевника свију времена.

Након тога, ђаци су обишли и одељење за конзервацију, где су били привилеговани да виде јако ретке примерке рукописних средњевековних књига које су за ту прилику изнесене из специјалног сефа.

Након тога , а после искрених израза захвалности, ђаци и професор Милосављевић вратили су се у Земун.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Вилим Меснер (1904-1988.) - Вилика (како смо га из љубави звали), предавао је у нашем заводу географију и био један од најпопуларнијих професора у Земунској гимназији. Меснер је био и најбољи организатор екскурзија за наставнике и ученике. Његова највећа љубав (још од детињства) била је атлетика. Био је творац атлетског клуба у Земуну и осам година био државни рекордер у бацању копља; првак државе и Балкана и учесник олимпијских игара у Амстердаму и Лос Анђелесу.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.